:

Hur länge är p-piller gratis Halland?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge är p-piller gratis Halland?
  2. Hur länge är p-piller gratis Västernorrland?
  3. När betalar man för p-piller?
  4. Hur mycket betalar du för p-piller?
  5. Vad är egenavgiften för p-piller?
  6. Hur mycket kostar p-piller i Kronoberg?

Hur länge är p-piller gratis Halland?

Från och med 1 januari 2017 är preventivmedel inom läkemedelsförmånen, så som p-piller eller långtidsverkande hormonpreparat, kostnadsfria för unga till och med 20 år.

Hur länge är p-piller gratis Västernorrland?

Preventivmedel inom läkemedelsförmånen, så som p-piller eller långtidsverkande hormonpreparat är kostnadsfria för unga till och med 20 år.

När betalar man för p-piller?

Kvinnor 18–20 år, målgruppen för kostnadsfria preventivmedel, omfattas av kostnadsfria preventivmedel inom läkemedelsförmånen sedan den 1 januari 2017. Kvinnor 21–25 år, omfattas av regionernas egna subventioner av preventivmedel.

Hur mycket betalar du för p-piller?

  • Du som är mellan 18 och 25 år betalar 100 kronor per år för p-piller som ingår i läkemedelsförmånen. Är du äldre än så eller vill ha andra p-piller får du betala mer. Är du under 18 år är samma p-piller och andra preventivmedel gratis.

Vad är egenavgiften för p-piller?

  • För p-piller innebär detta en egenavgift på 25 kr per tremånadersperiod. För hormonella preventivmedel som är verksamma längre än ett år är egenavgiften max 100 kr per uttag. Subventionen gäller för den billigaste utbytbara produkten.

Hur mycket kostar p-piller i Kronoberg?

  • Är du 25 år eller yngre behöver du bara betala 100 kronor per år för p-piller som ingår i läkemedelsförmånen, för tre månader kostar det 25 kronor. Preventivmedel med längre effekt, så som spiral eller p-stav kostar 100 kronor. I Region Kronoberg är det även nedsatt pris på Nuvaring.