:

När blir man aspirant?

Innehållsförteckning:

  1. När blir man aspirant?
  2. Hur länge är polis utbildning?
  3. Hur många får förlängd aspirant?
  4. Vad är en aspirant?
  5. Har man lön som aspirant?

När blir man aspirant?

Aspirantperioden genomförs under termin fyra och fem på polisens grundutbildning och består främst av praktiskt tjänstgöring tillsammans med en instruktör. Terminen är uppdelad på olika enheter såsom ordningsenheten, kriminalenheten och trafikenheten.

Hur länge är polis utbildning?

Polisutbildningen innefattar fem terminer, varav sex månader är praktik, en så kallad aspirantutbildning. Efter examen är du behörig att söka anställning som polis.

Hur många får förlängd aspirant?

Erfarenheter från de senaste fyra åren visar att en av hundra polisaspiranter inte når upp till godkänd under utbildningstiden på sex månader. Därutöver får tre av hundra förlängd utbildningstid (oftast tre månader), då de har en positiv prognos.

Vad är en aspirant?

Ordet Aspirant (franska sökande av latinets aspirans trakta efter, söka nå upp till) har två olika betydelser, dels en sökande i allmänhet och dels en person som är i utbildning för en viss tjänst. Idag förekommer termen mer sällan.

Har man lön som aspirant?

En Polisaspirant i Sverige tjänar i snitt 36 800 kr i månadslön. Lönen för en Polisaspirant kan dock skilja sig mycket beroende på vem man är och var man arbetar. ... Och du kan även undersöka hur lönefördelningen ser ut inom Yrken med krav på högskolekompetens eller motsvarande där yrket Polisaspirant ingår.