:

Hur länge är ett ADR intyg för förare giltigt?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge är ett ADR intyg för förare giltigt?
  2. Hur går ADR provet till?
  3. Vem utfärdar ADR intyg?
  4. När får man sitt ADR-intyg?
  5. Vart gör man ADR prov?
  6. Vad kostar ett ADR prov?
  7. Vilken ADR utbildning?

Hur länge är ett ADR intyg för förare giltigt?

ADR-intyget är giltigt i 5 år. För att förlänga giltighetstiden måste föraren delta i en repetitionsutbildning och därefter genomföra ett nytt prov med godkänt resultat innan ADR-intygets giltighetstid löper ut.

Hur går ADR provet till?

I dag genomför respektive ADR-lärare ett test av eleverna med hjälp av ett skriftligt prov från MSB. Läraren rättar provet direkt efter kursen och eleven får omedelbart ett resultat.

Vem utfärdar ADR intyg?

Förare som transporterar farligt gods på väg måste inneha giltigt ADR-intyg. ADR-intyget visar att föraren har genomgått förarutbildning och därefter har examinerats med godkänt resultat. I Sverige ansvarar MSB för utbildning och examinering av förare samt utfärdande av ADR-intyg.

När får man sitt ADR-intyg?

Systemet väntar i fyra månader på att grundbehörigheten ska bli godkänd eftersom det är den som styr ADR-intygets giltighetstid. När grundbehörigheten är godkänd kommer systemet att vänta upp till 14 dagar på att utbildningens andra ingående behörigheter ska bli godkända innan ett ADR-intyg utfärdas.

Vart gör man ADR prov?

ADR-prov genomförs hos Trafikverket sedan och bokas genom deras bokningsportal.

Vad kostar ett ADR prov?

ADR – Farligt gods (repetition)

KursPris exkl moms
Grund/stycke3.500:-
Tanktransporter1.900:-

Vilken ADR utbildning?

Hur vet man om, och vilken utbildning man behöver beträffande ADR? Utgå ifrån att man som företag alltid behöver minst utbildning ADR 1.3 vid hantering av Farligt Gods. Om man kör mer än värdeberäknad mängd (1000 poäng) krävs ADR-intyg.