:

När måste man anmäla avverkning?

Innehållsförteckning:

  1. När måste man anmäla avverkning?
  2. Vad händer efter en föryngringsavverkning?
  3. Vad är en avverkningsanmälan?
  4. Vad kallas det som blir kvar efter att man har gjort en slutavverkning?
  5. Vad menas med föryngringsavverkning?

När måste man anmäla avverkning?

Som skogsägare är du skyldig att anmäla avverkning till Skogsstyrelsen senast sex veckor innan avverkningen påbörjas om området är minst 0,5 hektar.

Vad händer efter en föryngringsavverkning?

Med Södras tjänst föryngringsavverkning får du den ekonomiska belöningen för år av investeringar och omsorg samtidigt som du lägger grunden för nästa generation skog. ... När skogen blir gammal är den dessutom ofta mer utsatt för skador i form av stormfällningar och angrepp av insekter och röta.

Vad är en avverkningsanmälan?

Offentlig handling. En avverkningsanmälan är en offentlig (allmän) handling och kan lämnas ut från Skogsstyrelsen på begäran. Avverkningsanmälningar visas också offentligt men utan ägar- och fastighetsuppgifter i Skogsstyrelsens öppna karttjänster. För mer professionella användare finns också Skogsdataportalen.

Vad kallas det som blir kvar efter att man har gjort en slutavverkning?

Föryngringsavverkning, eller slutavverkning som den oftare kallas, är skördetid för skogsägaren. Under ett bestånds livstid kan 80-90 % av pengarna komma från slutavverkningen. Slutavverkningen markerar både slutet och början på en skoglig omloppstid.

Vad menas med föryngringsavverkning?

Föryngringsavverkning innebär att du avverkar träden i ett äldre bestånd och därmed ger plats för en ny generation skog. ... När du väl bestämt dig för vilket bestånd du ska avverka är det dags att planera hur hygget ska utformas.