:

Kan man se om ett nummer är aktivt?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man se om ett nummer är aktivt?
  2. Hur lång tid tar portering av nummer?
  3. Varför kan man inte söka på telefonnummer?
  4. Hur många telefonnummer finns i Sverige?
  5. Hur lång tid tar en Nummerflytt 3?

Kan man se om ett nummer är aktivt?

Du kan ju testa att söka på Hitta/Eniro eller ringa/SMSa numret. Om du inte får något svar eller om det verkar som att det inte används kan du kontakta operatören numret tillhör för att se över om det gå att sätta upp ett abonnemang/kontantkort med det numret.

Hur lång tid tar portering av nummer?

Tidsgräns. Vid en nummerportering får det endast ta tre arbetsdagar att lämna över ett telefonnummer från det att den nya operatörens begäran om flytt av nummer kommer in till din tidigare operatör. Det gäller oavsett om du har bindnings- och/eller uppsägningstid kvar.

Varför kan man inte söka på telefonnummer?

Ibland går det dock inte att hitta numret. Uppringaren kan ha hemligt nummer eller använda ett kontantkort och då finns inte telefonnumret registrerat någonstans. Då får du själv värdera om det är värt att ringa upp. Vill du inte själv avslöja ditt nummer kan du skriva #31# före telefonnumret du ska ringa till.

Hur många telefonnummer finns i Sverige?

Mellan åren 19 har nummerserierna 070, 072, 073, 0 tagits i bruk för mobiltelefonitjänster vilket har medfört att det finns 50 miljoner mobilnummer. Av dessa 50 miljoner mobilnummer finns det nu knappt 10 miljoner lediga i nummerplanen som PTS kan tilldela operatörer.

Hur lång tid tar en Nummerflytt 3?

Att flytta sitt nummer är inte så krångligt som man kan tro! Se bara till att du inte har någon bindningstid kvar hos din tidigare operatör och att numret är registrerat på dig. Numret flyttas inom ca 5-6 arbetsdagar från att du har kommit igång med ditt nya abonnemang, självklart meddelar vi om exakt tid via SMS.