:

Vad innebär bipolär 2?

Innehållsförteckning:

  1. Vad innebär bipolär 2?
  2. Vad är bipolär typ 2?
  3. Vad är bipolär sjukdom?
  4. Vad är bipolär typ 3?
  5. Vad betyder att vara manisk och depression?
  6. Hur påverkas du av depressionen?

Vad innebär bipolär 2?

Du som har bipolär sjukdom typ 2 har depressioner varvat med perioder av ökad energi och minskat sömnbehov, så kallad hypomani.

Vad är bipolär typ 2?

De vanligaste formerna är bipolär sjukdom typ I och typ II. Bipolär sjukdom typ I kännetecknas av återkommande manier. Oftast – men inte alltid - har man även återkommande depressioner. Vid bipolär sjukdom typ II har man återkommande depressiva skov och en lindrigare form av förhöjt stämningsläge: hypomani.

Vad är bipolär sjukdom?

  • Bipolär sjukdom, eller bipolaritet, är en psykisk sjukdom där den sjuka upplever perioder av förhöjd sinnesstämning i form av mani eller hypermani samt perioder av depression. Dessa perioder kan vara olika allvarliga samt vara olika länge från gång till gång samt person till person.

Vad är bipolär typ 3?

  • Bipolär typ 3 Personer som drabbats av bipolär typ 3 lider av svåra depressiva perioder framför allt. Det som däremot kännetecknar typ 3 är att när personen får antidepressiva läkemedel går personen över i hypomani, vilket alltså inte sker vid vanliga depressioner.

Vad betyder att vara manisk och depression?

  • Att vara manisk betyder att vara överdrivet upprymd och energisk, medan depression innebär motsatsen, att all lust och energi har tagit slut. Skillnaden mellan hur du mår när du är manisk och när du är deprimerad är mycket stor.

Hur påverkas du av depressionen?

  • Om du har en depression påverkas din kraft, din energi och din ork. Du kan bli så påverkad att du inte orkar hålla ordning runt dig. Till exempel kanske du inte orkar plocka undan efter dig när du har ätit, eller ta upp något som du har tappat på golvet. Koncentrationssvårigheter. Du kan ha svårt att läsa en bok eller följa med i en ...