:

Hur länge eftersök?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge eftersök?
  2. Får man skjuta ett skadat djur?
  3. Hur länge kan man vänta med att ta ur ett djur?
  4. Vilket djur ska inte innehålla trikiner?
  5. Vilket djur bör man inte jaga med en Schillerstövare?

Hur länge eftersök?

Eftersöket ska genomföras på ett sätt som gör att det kan avslutas så snabbt som möjligt, och där skiljer det sig åt mellan olika viltarter. Som exempel bör eftersök på hjortvilt normalt inte påbörjas förrän tidigast en timme efter skott.

Får man skjuta ett skadat djur?

Paragraf 40b i jaktförordningen anger att om man anträffar frilevande vilt så skadat eller i en sådan belägenhet att det av djurskyddsskäl snarast bör avlivas, får djuret avlivas även om det är fredat eller om avlivningen sker på annans mark.

Hur länge kan man vänta med att ta ur ett djur?

Urtagningen bör göras snarast möjligt. Tarmbakterier vandrar ut i buken efter 1-1,5 timme och så länge kan man vänta med urtagningen utan att problem uppstår, om inte bukorganen är skadade, för då bör man passa älgen så snart det bara går.

Vilket djur ska inte innehålla trikiner?

Sedan 1989 har 11 procent av de vargar som undersökts på SVA varit trikininfekterade. Hos tamsvin har trikiner inte påvisats sedan 1994.

Vilket djur bör man inte jaga med en Schillerstövare?

Schillerstövaren har ett livligt och . Som andra stövare är den en drivande hund som används vid jakt på räv och hare. Rasen är lätt att få rådjursren, det vill säga att den inte driver rådjur eller hjort.