:

När är det varmt på Mallorca?

Innehållsförteckning:

  1. När är det varmt på Mallorca?
  2. Är det varmt i Mallorca i oktober?
  3. Hur länge är det sommar i Spanien?
  4. Hur länge är det varmt i Spanien?
  5. När är det varmt på Kanarieöarna?
  6. Hur varmt är det i Mallorca i maj?
  7. Hur varmt är det i vattnet på Mallorca?
  8. Är det varmt året om i Spanien?
  9. Var är det varmast i Spanien?

När är det varmt på Mallorca?

Mallorca har ett behagligt klimat året om, varmaste är det maj - oktober.

Är det varmt i Mallorca i oktober?

Hösten, i oktober och november, är varm, med en viss nederbörd. För den som vill slippa stora turistskaror och hetta är detta en bra tidsperiod att resa till Mallorca. Genomsnittstemperaturen i oktober är 23°C, medan nätterna börjar bli kallare och temperaturen sjunker ner till 12°C.

Hur länge är det sommar i Spanien?

Temperaturtabell för Spanien, från Alicante året runt

MånadMedel DagMedel Kväll
juni27°C18°C
juli30°C20°C
augusti31°C21°C
september29°C19°C

Hur länge är det varmt i Spanien?

Den bästa tiden för en resa till Spanien är mellan mars och maj samt från september till oktober. Från mars till maj stiger temperaturen långsamt från 12 till 17 °C och från september till början av oktober varierar den mellan 17 och 21 °C, vilket innebär att stranddagarna inte blir obekvämt heta.

När är det varmt på Kanarieöarna?

Augusti är den varmaste månaden med en genomsnittstemperatur på 26 grader. Mest regn får ön i december. La Palma sägs vara den vackraste av Kanarieöarna med sina svarta lavastränder och grönskande natur. De varmaste månaderna på ön är från juli till oktober med temperaturer runt 26 grader.

Hur varmt är det i Mallorca i maj?

Vårväder (mars, april, maj) Våren är kanske den bästa tidsperioden på Mallorca, med låg nederbörd och behagliga temperaturer. På dagen ligger den högsta genomsnittliga temperaturen på runt 16°C i mars, 18°C i april och 20°C i maj. ... Nederbörden är måttlig och minskar till nästan obefintlig i maj.

Hur varmt är det i vattnet på Mallorca?

Mallorca - Väder och temperatur Vädret på Mallorca är skönt året om, men som varmast är det under sommarmånaderna och en bit in på hösten. Då är oftast temperaturerna någonstans mellan 26°-29° om dagarna och i vattnet är det ca 18°-20°.

Är det varmt året om i Spanien?

Spanien - Väder och temperatur På sommaren är det varmt i hela Spanien, från Barcelona i nordost till El Hierro i sydväst. Värmen stannar en bra bit in på hösten för fastlandets södra kuster Costa de la Luz, Costa del Sol och Costa Blanca.

Var är det varmast i Spanien?

Vädret i Spanien är nämligen ett av de mest stabila i Europa. Det varmaste området på Spaniens fastland är Andalusien med en genomsnittlig årstemperatur på 16ºC, vilket gör det till en perfekt destination året runt!