:

Hur länge är jordgubbssäsongen?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge är jordgubbssäsongen?
  2. Hur länge finns svenska jordgubbar?
  3. När är det i Jordgubbssäsong i Sverige?
  4. När finns svenska jordgubbar?
  5. Hur lång är jordgubbssäsongen i Sverige?
  6. Vilken Jordgubbssort?

Hur länge är jordgubbssäsongen?

Hur länge pågår är jordgubbssäsong? Givetvis beror det på vädret, men vi börjar skörda i slutet av maj och fortsätter till början av augusti.

Hur länge finns svenska jordgubbar?

De första röda jordgubbarna syns i Skåne i slutet av maj. Därefter sprider de sig norrut under sommaren och de norrländska bären mognar i början av september. Odlingarna finns även norr om polcirkeln men de största finns i Skåne, Blekinge och i Kalmarområdet.

När är det i Jordgubbssäsong i Sverige?

Maj till september. Frilandsodlade jordgubbar har säsong i juni till augusti. Tack vare utvecklad odlingsteknik och odling i växthus och ljusa plasttunnlar har den svenska jordgubbssäsongen kunnat förlängas.

När finns svenska jordgubbar?

Jordgubbar är det bär som svenskarna älskar allra mest. Och de allra flesta vill ha svenska jordgubbar. ... Sverige är under sommaren helt självförsörjande på jordgubbar. De första jordgubbarna på friland i Skåne kan skördas redan i maj och de sista skördas i slutet av augusti.

Hur lång är jordgubbssäsongen i Sverige?

– Säsongen brukar variera mellan drygt tre till sex veckor. I år var det fem veckor så det var rätt bra. Det är en stark bärtrend just nu, säger Anna Wilén som är jordgubbsodlare på Ängebäcks gård utanför Karlstad.

Vilken Jordgubbssort?

Först ut i svenska jordgubbssäsongen är ofta Honeoye, Rumba och Flair. Efter midsommar brukar de få sällskap av sorter som Sonata, Korona, Polka, Salsa och Faith. På slutet, ofta inte förrän i augusti, mognar Florence och Malwina. Dessutom finns remonterande sorter, till exempel Charlotte, Favori, Furore och Sweet Eve.