:

Varför blir min tårtbotten platt?

Innehållsförteckning:

  1. Varför blir min tårtbotten platt?
  2. Hur kan man frysa in Tårtbottnar?
  3. Varför sjönk min tårtbotten?
  4. Hur länge håller Tårtbottnar i frysen?
  5. Vad händer om man inte vispar poröst?

Varför blir min tårtbotten platt?

Jag tänkte dela med mig av lite tips för hur man får en fin, jämn och hög tårtbotten! -Se till att vispa ägg och socker poröst, med andra ord länge! Smeten ska vara tjock och ljusgul. -Vispa INTE för mycket när du tillsatt mjölblandningen, då sjunker smeten ihop och blir platt och tråkig.

Hur kan man frysa in Tårtbottnar?

Låt din tårtbotten svalna helt i formen innan du tar ut den. Plasta in den och förvara i frys tills du behöver den. När det är dags att dela på den så brukar jag låta den tina i rumstemperatur men skära den när den fortfarande är lite kall för att den inte ska smula så mycket.

Varför sjönk min tårtbotten?

Kanske har du vispat ägg och socker för länge. Då sjunker kakan lätt ihop på slutet. Det är speciellt vanligt när elvisp används. Många blir lätt för ihärdiga med vispningen för att få smeten pösig.

Hur länge håller Tårtbottnar i frysen?

Tårtbotten: ca 3 månader i frys och ca 1 vecka inplastad i kyl. Färdig tårta: ca 1-2 dagar i kyl. Bullar: minst 3 månader i frys, 1-2 dagar i tätt sluten påse i rumstemperatur.

Vad händer om man inte vispar poröst?

- vispa ägg och socker länge tills det är riktigt vitt och pösigt, det finns faktiskt ingen gräns för hur länge man kan vispa den så bara vispa på…! Ju längre man vispar smeten desto tjockare och fastare blir den och risken för att den sjunker ihop minskar.