:

När gjordes Volvo?

Innehållsförteckning:

  1. När gjordes Volvo?
  2. När slutade Volvo tillverkas i Sverige?
  3. Vilken Volvo kom först?
  4. Vem tillverkade Volvo förr?
  5. Är Volvo fortfarande svenskt?

När gjordes Volvo?

Volvo har sedan 1927 utvecklats från en liten lokal industriverksamhet till en av de ledande leverantörerna av kommersiella transportlösningar.

När slutade Volvo tillverkas i Sverige?

AB Volvo grundades 1915 och Volvo Personvagnar ingick i den svenska Volvokoncernen fram till 1999, då amerikanska Ford köpte upp personbilstillverkningen.

Vilken Volvo kom först?

På morgonen den körde den första Volvobilen ut genom fabriksportarna i Göteborg på Sveriges västkust. Bilen kallades officiellt ÖV4 och var en öppen modell med fyrcylindrig motor. Världens första Volvo var redo att ge sig ut på vägarna.

Vem tillverkade Volvo förr?

Men första spadtagen togs redan några år tidigare då Assar Gabrielsson och Gustaf Larson över en kräftmiddag på Sturehof i Stockholm en decemberkväll 1925 bestämde sig för att ”igångsätta en tillverkning av automobiler i Sverige”. På den tiden var Volvo ett dotterbolag till kullagertillverkaren SKF.

Är Volvo fortfarande svenskt?

Volvo Car Group ägs av kinesiska Zhejiang Geely Holding (Geely Holding). Volvo Personvagnar utgjorde en del av svenska AB Volvo fram till 1999 då företaget köptes av Ford Motor Company. 2010 köptes Volvo Cars av Geely Holding. ... I december 2017 hade Volvo Cars cirka 38 000 heltidsanställda världen över.