:

När behövs Covidbevis?

Innehållsförteckning:

  1. När behövs Covidbevis?
  2. När kan jag resa efter vaccination?
  3. Kan turister vaccinera sig mot Covid i Sverige?
  4. Kan man resa om man är vaccinerad?
  5. Kan ej hämta Covidbevis?
  6. När får man resa efter andra dosen?
  7. Hur lång tid efter andra dosen?
  8. Kan jag vaccinera mig i annan region?

När behövs Covidbevis?

Covidbeviset visar att du har fått vaccin mot covid-19, att du har testat negativt för eller har tillfrisknat från covid-19. Covidbevis ska underlätta när du vill resa inom Europa. Vaccinationsbevis kan behövas för att få delta i offentliga tillställningar.

När kan jag resa efter vaccination?

Du kan få ett vaccinationsbevis när du har tagit en dos vaccin. Det är dock inte säkert att det räcker med en dos vaccin för att resa in i ett land. Du ansvarar själv för att undersöka vad som krävs på ditt resmål eller på det evenemang som du ska besöka.

Kan turister vaccinera sig mot Covid i Sverige?

Det finns nationella rekommendationer men det är regionerna som beslutar om regionala riktlinjer för t. ex. hur testning och vaccination ska gå till. Personer som inte är folkbokförda i Sverige omfattas av de regionala riktlinjer som råder avseende vem som ska testas och prioriteringsordningen för vaccin.

Kan man resa om man är vaccinerad?

Jag är vaccinerad och ska resa utomlands – vad gäller? Oavsett vart du ska resa vilar ett stort ansvar på dig som enskild resenär. Varje resenär bör hålla sig välinformerad om vilka inresebestämmelser som gäller på resmålet.

Kan ej hämta Covidbevis?

Gå till www.covidbevis.se och följ instruktionerna där för att hämta ett nytt bevis.

När får man resa efter andra dosen?

Vissa länder i EU tillåter inresa redan efter den första vaccindosen. Därför kan covidbevis hämtas efter dos 1. Olika regler gäller för olika länder även gällande hur lång tid efter vaccinationen man kan resa in. Därför är det viktigt att de som vill resa kontrollerar exakt vilka regler som gäller.

Hur lång tid efter andra dosen?

Därför är det viktigt att fullfölja primärvaccinationen med två doser för ett förstärkt och varaktigt skydd. Kring 2 veckor efter andra dosen räknar man med ett gott skydd.

Kan jag vaccinera mig i annan region?

Du kan vaccinera dig i en annan region eller på en annan plats än där du är folkbokförd. Det kan till exempel vara om du arbetar eller studerar på annan ort eller bor någon annanstans under en period.