:

Hur länge smittar man när man äter penicillin?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge smittar man när man äter penicillin?
  2. Hur länge smittar man efter påbörjad Penicillinkur?
  3. Kan man smitta när man äter penicillin?
  4. Kan man ta Alvedon och penicillin samtidigt?
  5. Hur många dagar äter man antibiotika?

Hur länge smittar man när man äter penicillin?

Behandling. Du kan få behandling med antibiotika om du har stora besvär och infektionen beror på bakterier. Du får oftast ta antibiotika under tio dagar. Du slutar smitta efter ungefär två dagar, så du behöver vara hemma åtminstone två dygn.

Hur länge smittar man efter påbörjad Penicillinkur?

Om din infektion beror på bakterier och du är mycket sjuk kan du få behandling med antibiotika. Oftast får du en antibiotikakur som du ska ta under tio dagar. Två dygn efter påbörjad behandling slutar du smitta och eftersom halsfluss smittar väldigt lätt är det viktigt att du åtminstone stannar hemma under den tiden.

Kan man smitta när man äter penicillin?

Ja, på flera sätt. Överanvändning av antibiotika ökar risken för att man blir bärare av resistenta bakterier i till exempel tarmen. Antibiotika stör också den normala, snälla bakteriefloran i tarmen, på huden, i underlivet och i svalget. Detta kan göra att man blir mer mottaglig för fler infektioner.

Kan man ta Alvedon och penicillin samtidigt?

Kan man blanda Alvedon med andra värktabletter? Om man använder andra smärtstillande läkemedel som innehåller paracetamol ska man inte använda Alvedon utan att först tala med läkare eller apotekspersonal. Detta för att undvika att ta en för hög dos av läkemedlet.

Hur många dagar äter man antibiotika?

Antibiotika med brett spektrum påverkar även de nyttiga bakterier som du normalt har i kroppen, till exempel i tarmen. Det är därför bättre att så ofta som möjligt använda antibiotika med smalt spektrum som enbart dödar de bakterier som orsakar sjukdomen.