:

Hur snabbt springer man Halvmarathon?

Innehållsförteckning:

  1. Hur snabbt springer man Halvmarathon?
  2. Hur länge ska man träna för Marathon?
  3. Hur mycket träning inför Marathon?
  4. Hur snabbt springer på en kilometer?
  5. Hur tränar man för långlopp?

Hur snabbt springer man Halvmarathon?

Enligt en beräkningsmetod som kallas Daniels' Running Formula borde din tid på 21,1 km bli ca 1 timme och 45–46 min. Beräkningsmetoden är utvecklad av löptränaren Jack Daniels och baseras på ett stort statistiskt material som samlats in bland både elitidrottare och ambitiösa motionärer.

Hur länge ska man träna för Marathon?

Inför ett maraton (42 195 m) behöver du träna i minst 8 veckor för att vara ordentligt förberedd.

Hur mycket träning inför Marathon?

Under de första veckorna behöver du inte träna så specifikt, utan bara se till att få in tre pass i veckan. Försök att få in ett fartlekspass på mellan 30 och 50 minuter där du växlar i tempo under passet, ett kort och lätt pass och ett långpass på minst 10 km.

Hur snabbt springer på en kilometer?

För en kille som löptränat seriöst (tre pass i veckan) i över ett år bör man komma ner mot fem minuter per kilometer, men naturligtvis beror detta mycket på vilka grundförutsättningar man har och hur långt du springer. Tjejer kan oftast lägga på cirka 30 sekunder per kilometer.

Hur tränar man för långlopp?

Öka dina långpass, som de flesta springer på söndagar, linjärt så att du 3-4 veckor innan loppet är uppe på cirka 33 km. Veckan innan vilar du och genomför enbart kortare rundor, eller tränar alternativt, säger hon och tillägger: – Det med tre pass i veckan.