:

Hur länge jobba hemifrån?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge jobba hemifrån?
  2. Hur många jobbar hemifrån Corona?
  3. Kan man tvingas att jobba hemifrån?
  4. Hur stor andel har arbetat på distans mestadels av tiden under pandemin?
  5. Hur många arbetar hemifrån på heltid under 2020?
  6. Hur många i Sverige jobbar hemifrån?

Hur länge jobba hemifrån?

Vi har en ökad smittspridning av covid-19 i Sverige. En viktig del i att minska smittspridningen är att den som kan från och med den 23 december bör arbeta hemifrån. Folkhälsomyndigheten ger det allmänna rådet att alla som kan arbetar hemifrån när arbetet tillåter det.

Hur många jobbar hemifrån Corona?

Nu tas det allmänna pandemirådet om att jobba hemifrån bort. En tredjedel av personerna i arbete i åldern 15–74 år arbetade hemifrån i augusti, visar ny statistik. När det var som vanligast rörde det sig om över 40 procent.

Kan man tvingas att jobba hemifrån?

EXPERTERNA. Vad gäller platsen för arbetets utförande är dock arbetsgivarens möjlighet att beordra de anställda att arbeta hemifrån vara inskränkt, till exempel på grund av vad parterna har kommit överens om i det enskilda anställningsavtalet. ...

Hur stor andel har arbetat på distans mestadels av tiden under pandemin?

Arbetat hemifrån under pandemin Bland de som inte arbetat hemifrån tidigare började närmare 3 av 10 (28%) arbeta hemifrån minst någon gång. Nära 2 av 10 började arbeta hemifrån minst hälften av tiden, och mer än 1 av 10 arbetade hemifrån all eller majoriteten av tiden.

Hur många arbetar hemifrån på heltid under 2020?

Totalt sett är det bara 2 procent av de arbetande som svarar att de arbetade hemifrån på heltid eller majoriteten av sin tid innan pandemin. Under pandemin har den andelen ökat till hela 23 procent, alltså mer än en tiofaldig ökning.

Hur många i Sverige jobbar hemifrån?

Totalt arbetar drygt 300 000 personer hemma, dvs. knappt 9 procent av alla anställda. Drygt 191 000 personer uppger att de har en överenskommelse med arbetsgivaren att regelbundet arbeta hemma.