:

Varför kyla vid skada?

Innehållsförteckning:

  1. Varför kyla vid skada?
  2. Hur fungerar en Kylspray?
  3. Hur länge kan man ligga på värmedyna?
  4. Varför blir man svullen vid skada?
  5. Varför får man inflammation i musklerna?
  6. Vad innehåller Kylspray?
  7. Kan man sova med värmedyna?

Varför kyla vid skada?

Kyla i olika former har en smärtlindrande effekt på ytliga skador, men sannolikt liten effekt på blödning och svullnad på djupet. För att undvika risken för frostskador ska allt för kalla kylförband inte läggas direkt på huden och inte heller sitta för länge.

Hur fungerar en Kylspray?

Helt torr spray med två funktioner: renblåsning och kylning. Om flaskan hålls upprätt så kyler den, om den hålls med spraymunstycket nedåt så fungerar den som renblåsning. Helt luktfri gas utan föroreningar.

Hur länge kan man ligga på värmedyna?

Använd dynan i max. 20 minuter. Vila i 20 minuter innan nästa behandling påbörjas. Nexcare™ ColdHot™ Mini kyl-/värmedyna ger dig möjlighet att använda naturlig terapeutisk verkan både av värme och kyla på ett enkelt och behagligt sätt.

Varför blir man svullen vid skada?

Orsaken till svullnad är att blodtillförseln till arm och hand åstadkommes genom tryckvågen från hjärtat, vävnadsvätska tränger då ut ur blodbanan. För återflöde av vävnadsvätskan måste armen och handens egna muskler arbeta för att pumpa bort vätskan.

Varför får man inflammation i musklerna?

Överansträngd muskel Överansträngning eller överbelastning är kanske bättre och mer korrekta begrepp för den smärta man ofta kallar inflammation. När ett område (muskel, muskelfäste, slemsäck, benhinna osv) belastas till den gräns att kroppen inte tål det den utsätts för, uppstår smärta.

Vad innehåller Kylspray?

270 g. För att möta kraven från F-gasförordningen innehåller denna produkt köldmedium med låg GWP (global uppvärmningspotential). Tryckbehållare: Kan sprängas vid uppvärmning. Ha förpackningen eller etiketten till hands om du måste söka läkarvård.

Kan man sova med värmedyna?

En elfilt eller värmedyna ska till exempel alltid användas under uppsikt, alltså inte när du sover.