:

Vad betyder Varningssymbolerna i bilen?

Innehållsförteckning:

  1. Vad betyder Varningssymbolerna i bilen?
  2. Varför lyser varningstriangel?
  3. Är det farligt att köra med Motorlampan tänd?
  4. Varför har lamporna olika färger i bilen?
  5. Vad innebär det om denna lampa lyser på instrumentpanelen?
  6. Vad betyder olika varningssymboler?

Vad betyder Varningssymbolerna i bilen?

Generellt sett kan man säga att röda varningslampor betyder att du måste vidta åtgärder direkt, medan gula varningslampor handlar om sådant som kan vänta lite. Exakt vilka varningslampor som är gula och röda varierar också mellan olika biltillverkare, men de viktigaste, som oljetryck, är alltid röda.

Varför lyser varningstriangel?

Om den här lampan tänds är det något som är fel på bromssystemet. Antingen är det för lite bromsvätska eller så är någon av bromsarna ur funktion.

Är det farligt att köra med Motorlampan tänd?

Att motorlampan lyser beror på att något är fel på motorn, stanna omedelbart om lampan lyser rött och kontakta en verkstad. Lyser lampan gult kan du själv köra till närmsta verkstad för diagnos av vad som kan vara orsaken till att motorlampan lyser.

Varför har lamporna olika färger i bilen?

Tänk på att flera av lamporna kan lysa i olika färger (grönt, gult/orange och rött) för att signalera hur allvarligt felet är. I grund och botten betyder färgerna följande: Rött: Stanna bilen så snart som möjligt och stäng av motorn. ... Grönt: Används för information och kräver ingen åtgärd från förarens sida.

Vad innebär det om denna lampa lyser på instrumentpanelen?

Vad innebär den? Batteriet är överhettat. Symbolen innebär att batteriet inte laddas tillräckligt. ...

Vad betyder olika varningssymboler?

En gul lampa innebär ofta att det trots ett eventuellt problem är okej att köra vidare en begränsad sträcka. Lyser en röd lampa bör du däremot stanna mer omedelbart på ett säkert ställe, kontrollera i bilens manual vad lampan innebär och vid behov ringa assistans, för att ta bilen till en verkstad.