:

Hur ofta ska man ta tempen på bebis?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ofta ska man ta tempen på bebis?
  2. Hur ofta ska man ge Alvedon till barn?
  3. Hur kan man ta tempen i örat?
  4. Hur tar du tempen på din hund?
  5. Hur kan du mäta temperaturen i ändtarmen?

Hur ofta ska man ta tempen på bebis?

Temperaturen varierar i olika delar av kroppen. Därför bör du ta tempen på samma ställe varje gång, så att du kan jämföra resultatet och se om temperaturen har gått upp eller ner. Det finns termometrar som är gjorda för mätning på olika delar av kroppen.

Hur ofta ska man ge Alvedon till barn?

20 ml var 4-6 timme, högst 4 gånger per dygn. Använd inte Alvedon till barn under 12 år i mer än 2 dygn om inte läkare föreskriver annat.

Hur kan man ta tempen i örat?

  • För att ta tempen i örat behöver du en särskild digital örontermometer. Termometrar av bra kvalitet finns att köpa på apotek. Barn kan ha trånga hörselgångar. Det kan göra att hörselgången inte sluter tätt om örontermometern och att resultatet blir för lågt. Detta gäller särskilt barn som är yngre än ett år.

Hur tar du tempen på din hund?

  • Ta tempen på din hund Använd gärna vaselin eller en fet salva för att underlätta och minska obehag vid tempningen. Försök att få hunden att vara lugn, erbjud gärna en godis så din hund får en positiv upplevelse. Stryk hunden över ryggen som en förberedelse och vidrör analöppningen med termometern innan du för in den ca 1-1,5 cm.

Hur kan du mäta temperaturen i ändtarmen?

  • Du kan mäta barnets temperatur i ändtarmsöppningen i stjärten. Eftersom ändtarmen ligger längre ifrån kroppens temperaturcentrum än örat går det mycket långsammare för temperaturen i ändtarmen att anpassa sig. Temperaturen i temperaturcentrum kan ha gått upp, utan att det hunnit märkas i ändtarmen.