:

Hur torkar man ett duntäcke?

Innehållsförteckning:

  1. Hur torkar man ett duntäcke?
  2. Hur lång tid tar det för ett täcke att torka?
  3. Hur torkar man en Dunkudde?
  4. Kan man torktumla dunkuddar?
  5. Hur mycket väger ett duntäcke?

Hur torkar man ett duntäcke?

Torktumla alltid på svag värme med några tennisbollar. – Det är oerhört viktigt att täcket blir helt torrt. Pausa torkningen, ta ut och ”puffa” täcket så att innehållet fördelas och därmed torkar bättre. När torkningen i tumlaren automatiskt avslutas och täcket känns torrt kan det ändå vara fuktigt inuti.

Hur lång tid tar det för ett täcke att torka?

Det är viktigt att komma ihåg att det tar sin tid att tvätta och torka täcken. Du kan räkna med upp till 6-8 timmar. Kom ihåg att alltid följa tvättråden på just din produkt eftersom det kan vara skillnad mellan olika täcken.

Hur torkar man en Dunkudde?

– Torktumla kudden på låg värme. Låt den aldrig lufttorka. – Pausa torkningen, ta ut och ”puffa” kudden så att innehållet fördelas och därmed torkar bättre. När torkningen i tumlaren automatiskt avslutas och kudden känns torr kan den ändå vara fuktigt inuti.

Kan man torktumla dunkuddar?

Dun ska alltid tumlas efter tvätt. Lägg med några rena tennisbollar i torktumlaren så blir dunet och fjädrarna ordentligt genomluftade. Pausa gärna torktumlingen lite då och då och ta ut och skaka kuddar och täcken, så hjälper du torkningen på vägen. Tumla tills stoppningen känns helt torr och doftar friskt.

Hur mycket väger ett duntäcke?

Tänk på att vikten på standardmodellen bara är 400 gram, vilket innebär att det är ett mycket lätt täcke. Vissa kommer att älska det medan andra kanske föredrar en tyngre modell, preferenserna på den fronten är mycket individuella. Täcket kommer i en sval, mellan och varm version.