:

Hur länge ska man springa Backintervaller?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge ska man springa Backintervaller?
  2. Hur ofta ska man träna Backintervaller?
  3. Hur långa Backintervaller?
  4. Vad är Backträning bra för?
  5. Vilka muskler tränas vid Backträning?
  6. Vad är intervaller löpning?

Hur länge ska man springa Backintervaller?

Du behöver en backe som tar cirka 60 sekunder att springa till toppen. Sätt tidtagaruret på 15 minuter och starta: Spring upp och jogga ner så många gånger du hinner. Upplägget kan även växlas med olika tempon, längd och lutning på backen och tid på passet.

Hur ofta ska man träna Backintervaller?

Många elitlöpare tränar backintervaller under vintern. Det ger dem den nödvändiga hållbarhet och styrka i benen som hehövs för sommarens snabba intervallpass och tävlingar. Även om du inte tillhör eliten har du nytta av att löpa backintervaller 1–2 gånger i veckan under 6–8 veckor av vinterhalvåret.

Hur långa Backintervaller?

Satsa på ca 16-20 minuter effektiv intervalltid. (Antal beror på hur lång backe du springer.) Jag ser gärna att du väljer en start och en målplats för backen och att du springer på samma sträcka upp och ner före att du springer på tid och slutar när det gått exempelvis 2 minuter.

Vad är Backträning bra för?

Backträningen ger dig allt du behöver för att bli en bättre löpare; du blir starkare och får ett bättre flås, samtidigt som du bygger upp en bra löpteknik. Löpträning i backe har många fördelar. I uppförsbacken måste du lyfta benet lite högre och sätta i främre delen av foten.

Vilka muskler tränas vid Backträning?

Backträning; för kondition, styrka och teknik I nästa steg, när du trycker ifrån med foten för att komma framåt och uppåt, bygger du upp styrkan i ben och rumpa. Och för att hålla kroppen upprätt – oavsett åt vilket håll underlaget lutar – behöver muskulaturen i rygg och mage aktiveras.

Vad är intervaller löpning?

Intervaller: 3 serier av 3 minuter högt tempo, 30 sekunder jogg- eller gåvila, 2 minuter högt tempo, 30 sekunder jogg- eller gåvila, 1 minut högt tempo, 30 sekunder jogg- eller gåvila. Mellan varje serie är det 1 minut gå- eller ståvila.