:

När ska man linda hästens ben?

Innehållsförteckning:

  1. När ska man linda hästens ben?
  2. Varför använder man liniment på hästar?
  3. Varför svullnar hästens ben?
  4. Hur länge kan ett Överben vara aktivt?
  5. När ska man använda Stallbandage?

När ska man linda hästens ben?

I stallet, i arbete eller vid transport kan du använda bandage för att ge hästens ben skydd eller som stöd åt leder och senor. Att ge värme eller kyla kan också vara en anledning att linda benen. – Lindor är också mycket bra för att hålla tillbaka svullnader, säger Agrias veterinär Charlie Lindberg.

Varför använder man liniment på hästar?

Liniment är otroligt bra och nödvändigt i alla aktiva hästars vardag efter träning och tävling. Liniment hjälper hästarna och skyndar på musklernas återhämtning efter träning och tävling. I vårt sortiment hittar du även isgel eller kylgelé samt Arnika Gel så att du kan skapa ett komplett friskvårdsapotek i ditt stall.

Varför svullnar hästens ben?

Lymfangit är en inflammation i lymfkärlen i hästens ben. De vanligaste orsakerna är ett sår på hästens ben eller en infektion i huden, som till exempel vid mugg. Symtom är en ofta ganska kraftig svullnad i ett ben. Många hästar får även feber och blir halta.

Hur länge kan ett Överben vara aktivt?

Man kan oftast inte se överbenet på röntgen förrän efter cirka 14 dagar. Röntgen kan vara ett bra sätt att dokumentera storleken på överbenet och hur nytt/aktivt eller äldre/inaktivt det ser ut. Om hästen är halt av sitt överben ska man vila den från arbete.

När ska man använda Stallbandage?

Stallbandagen kan användas efter hårt arbete eller till hästar som har lätt för att bli lite tjocka i benen under natten. Om en häst har skadat ett ben och måste vara bandagerad av den anledningen så ska man alltid även bandagera det andra benet.