:

När läker en Navelpiercing?

Innehållsförteckning:

  1. När läker en Navelpiercing?
  2. Kan man sola med nygjord Navelpiercing?
  3. Hur vet man att en Navelpiercing är läkt?
  4. Hur länge varar en piercing?
  5. Hur går det till när man piercar sig?

När läker en Navelpiercing?

Det är allergivänligt och ska sitta i hela läktiden. Naveln tar normalt 3 – 18 månader att läka. Du kan oftast byta läksmycket till något annat allergivänligt smycke efter ett par månader beroende på hur det känns och ser ut.

Kan man sola med nygjord Navelpiercing?

Kan jag sola och bada efter jag har piercat mig? Det är bra om man undviker sol och bad de första fyra veckorna efter man har piercat sig.

Hur vet man att en Navelpiercing är läkt?

Om din piercing efter denna tid inte längre utsöndrar någon vätska eller har några ”dåliga dagar” och inte har haft det under minst en månad så kan din piercing vara läkt. Om du lyssnar till din kropp och är uppmärksam på vad den gör under tiden, så vet du när din piercing är läkt.

Hur länge varar en piercing?

Detta varierar från piercing till piercing. Broskpiercingar som helix, forward helix, conch, tragus tenderar till att ta lite längre tid än tex vanliga hål i öronen, septum, läpp eller tungpiercing. Om du sköter om din piercing noggrant och följer råden vi gått igenom ovan så brukar läktiden variera mellan 2-4 månader.

Hur går det till när man piercar sig?

Piercingar är i princip nålar som sätts in i huden. Det kan handla om nålar som har smycken på sig. En del räknar även örhängen som piercingar, då principen är densamma. Piercingar finns i alla kulturer men är till skillnad från tatueringar lätta att avlägsna från kroppen om så önskas.