:

Vad gör man åt en inflammation?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör man åt en inflammation?
  2. Vad är en muskelinflammation?
  3. Vad är inflammatorisk process i muskeln?
  4. Hur känns det när du har ont i muskeln?
  5. Hur ofta behandlas muskelreumatism?

Vad gör man åt en inflammation?

En äkta inflammation kan behandlas med antiinflammatoriska mediciner, ta kontakt med läkare om du har en akut inflammation och eventuellt nedsatt allmän-påverkan så som feber. Läs mer om infektioner och inflammationer här.

Vad är en muskelinflammation?

  • En muskelinflammation är oftast en lågintensiv överansträngning i en muskel. När muskeln utmattas mer och mer ökar smärtan. Överansträngningen i muskeln är ofta en kompensation för något annat som tex en obalans i lederna, dålig hållning, eller en annan muskel.

Vad är inflammatorisk process i muskeln?

  • När muskeln blir överansträngd bildas mjölksyra, och om belastningen inte avtar kommer så småningom en inflammatorisk process att sätta igång. Inflammationen gör att du får ont, vilket i sin tur medför ökad spänning i muskeln, och en ond cirkel har uppstått, som det är viktigt att bryta.

Hur känns det när du har ont i muskeln?

  • Symptom – hur känns det? Det främsta symptomet vid muskelinflammation är att du får ont i den inflammerade muskeln. Det gör ont när du använder muskeln, och ofta har man smärta även i vila. Om du, till exempel, har muskelinflammation i en axel gör det ont när du försöker lyfta armen utåt från kroppen.

Hur ofta behandlas muskelreumatism?

  • Muskelreumatism behandlas vanligen med kortison i form av tabletter. Det brukar hjälpa mot symtomen. Läkemedlet tar inte bort sjukdomen, men håller nere inflammationen tills sjukdomen har läkt ut av sig själv. Det tar oftast ett och ett halvt till tre år, men kan ibland ta längre tid.