:

Hur länge håller bioetanol?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge håller bioetanol?
  2. Hur använder man Etanol kamin?
  3. Hur länge håller etanol?
  4. Vad är TenderFuel?
  5. Vad köper man bioetanol?
  6. Hur fungerar keramiska vedträn?

Hur länge håller bioetanol?

Brinntid. Hur länge en etanolkamin kan brinna, beror på brännarens storlek, men en 1,5 liters kapasitetsbrännare kan brinna i ca 3 timmar på en påfyllning. När etanolkaminen löper ut ur bioetanol, kommer flamman att stängas av helt.

Hur använder man Etanol kamin?

Etanolkaminer använder bioetanol som bränsle till värme och eld. Som ett resultat av det rena bränslet, behövs ingen skorsten – inget sot eller aska utelämnas när du använder produkten. ... En etanol spis kräver ingen skorsten/rökkanal eller någon form av anslutning och därför är installationen mycket enkel.

Hur länge håller etanol?

Svar: Om dunkarna har stått torrt och svalt, utan stora temperaturväxlingar, kan bränslet vara bra i ett par, tre år. Men i en oisolerad trädgårdsbod kan det ju ibland vara hett och ibland frysgrader och då bildas det kondens i dunkarna, speciellt om det bara finns lite bränsle kvar.

Vad är TenderFuel?

TenderFuel – trygga och fria från gifter En av TenderFlames allra största fördelar är TenderFuel, bränslet som får TenderFlame att brinna och det enda bränslet som fungerar med TenderFlame. Den specialutvecklade vätskan är helt giftfri till skillnad från etanol eller liknande bränslen.

Vad köper man bioetanol?

Det går självklart att köpa bioetanol i en 1 liters flaska, annars kommer det i 6, 12, 24 och 30 liters paket. Ju större mängd du köper desto mindre blir literpriset. Vi säljer bioetanol till etanolkaminer till storförbrukaren, så som restauranger, hotell och andra företag som använder kaminen dagligen.

Hur fungerar keramiska vedträn?

Etanolkaminer dekoreras typiskt keramiskt pynt som ska likna vanlig ved eller sten. Keramik formas i sten eller träformer för att sedan målas för att få en autentisk look. Stenarna är enbart till för dekoration och en unik look i kaminen, medan trät också fungerar som en detalj som gör kaminen mer autentisk.