:

Vad blir Nattsländan som vuxen?

Innehållsförteckning:

  1. Vad blir Nattsländan som vuxen?
  2. Var lever nattsländor?
  3. Vad äter en Nattslända?
  4. Vad kommer Husmasken bli när den inte är larv längre?
  5. När kläcks nattsländor?

Vad blir Nattsländan som vuxen?

Nattsländor är som vuxna flygande men dessförinnan har de ett mer långvarigt vattenlevande larvstadium. Många av arternas larver bygger ett rör- eller trattformat hus av diverse tillgängligt byggmaterial som växtdelar eller sandkorn. De fogar ihop materialet med hjälp av silkestrådar som de avsöndrar från körtlar.

Var lever nattsländor?

Nattsländor (Trichoptera) är en insektsordning. Den fullvuxna nattsländan är hos de flesta arter bara aktiv under dygnets mörkare del. Larverna och de fullvuxna sländorna lever oftast i resp i anslutning till sjöar, dammar och vattendrag.

Vad äter en Nattslända?

En del nattsländelarver bygger skyddande hus av växtdelar eller sandkorn. De äter växter, alger mm och går omkring. Men i strömmande vatten bygger många nattsländor sådana här fångsnät eller fångststrutar. De plankton som fastnar i struten kan nattsländelarven äta upp!

Vad kommer Husmasken bli när den inte är larv längre?

Husmasknattsländor (Limnephilidae) är en familj i insektsordningen nattsländor....Husmasknattsländor[redigera | redigera wikitext]

Systematik
UnderstamSexfotingar Hexapoda
KlassInsekter Insecta
OrdningNattsländor Trichoptera

När kläcks nattsländor?

Då "Rackelhanen" föddes Nattsländepuppan kan också fiskas "simmande" i olika vattenskikt eller på vattenytan, beroende på förebildens sätt att kläckas. En del nattsländor kläcks redan innan puppan når ytan och sista biten förflyttar den sig som färdigutvecklad insekt.