:

Hur länge ska man spara åtgärdsprogram?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge ska man spara åtgärdsprogram?
  2. Hur ofta ska man utvärdera åtgärdsprogram?
  3. Hur länge gäller ett åtgärdsprogram?
  4. Hur länge arkiveras betyg?
  5. När ska höstterminens betyg sättas?
  6. Hur lång tid har läraren på sig att sätta betyg?

Hur länge ska man spara åtgärdsprogram?

Det finns inget reglerat om hur länge åtgärdsprogram ska sparas i fristående skolor. Här bör man göra en lämplighetsbedömning med utgångspunkt i hur länge ett åtgärdsprogram tjänar sitt syfte. Jag bedömer att det finns en vinst i att spara åtgärdsprogramlänge eleven går kvar i den aktuella skolan.

Hur ofta ska man utvärdera åtgärdsprogram?

I Skolverkets allmänna råd om arbete med extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram framkommer att det inte går att ange hur ofta åtgärdsprogram bör följas upp och utvärderas. Det kan skifta mellan hur ofta olika elevers åtgärdsprogram bör utvärderas och det kan även skifta över tid.

Hur länge gäller ett åtgärdsprogram?

När det bedöms att eleven inte längre är i behov av särskilt stöd avslutas åtgärdsprogrammet, efter samråd med eleven och elevens vårdnadshavare. Det är rektorn, eller den i personalen som rektorn har delegerat ansvaret för att besluta om åtgärdsprogrammet till, som ansvarar för att avsluta programmet.

Hur länge arkiveras betyg?

Betygen ska levereras till stadsarkivet under oktober det år eleven slutade skolan. Betyg som på grund av prövning utfärdats efter att den årskursens betygsdokument redan överlämnats till stadsarkivet kan levereras i efterhand.

När ska höstterminens betyg sättas?

I grundskolan sätts betyg i slutet av varje termin från och med årskurs 6 i de ämnen eleven har fått undervisning i under den aktuella terminen. Från och med höstterminen 2021 kan en rektor besluta att betyg sätts från årskurs 4.

Hur lång tid har läraren på sig att sätta betyg?

Betyg Skolhuvudmän kräver att lärare ska sätta betyg flera veckor innan terminen är slut.