:

Hur länge håller Solcreme?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge håller Solcreme?
  2. Hur ofta ska man smörja med solkräm?
  3. Hur länge håller en oöppnad solkräm?
  4. Hur ofta ska man smörja in sig?
  5. Hur ofta ska barnen smörja sig med solkräm?

Hur länge håller Solcreme?

Lukta på den och kolla om den skiktat sig och blivit rinnig. I så fall måste du slänga den. Men luktar och känns den okej, kan du använda den, även om den är ett år gammal. De flesta solskydd är dock märkta med ett års hållbarhet.

Hur ofta ska man smörja med solkräm?

Hur ofta ska jag smörjasolkräm? En bra tumregel är att applicera solkräm varannan till var tredje timme för att behålla solskyddsfaktorn. Och oftare om du har svettats, tvättat dig, varit i vattnet eller torkat dig.

Hur länge håller en oöppnad solkräm?

Det är svårare att få det jämna och tillräckligt tjocka lager som behövs för att skydda huden mot solens starka strålar. Bäst-före-datumet har betydelse! Solkrämen håller generellt i två år som oöppnad, men så fort du snurrar upp korken så förkortas hållbarheten.

Hur ofta ska man smörja in sig?

Hur ofta ska man smörja och hur mycket kräm ska användas? Vi hjälper dig! Vid torr hud och eksem är det viktigt att smörja sig ordentligt för att få rätt effekt. En grundregel är att smörja kroppen två gånger om dagen och alltid efter dusch, bad och handtvätt.

Hur ofta ska barnen smörja sig med solkräm?

Smörj var tredje timme och alltid efter bad. Använd vattenresistenta produkter. Alla ACOs solprodukter för barn är extra vattenresistenta för att bad och plask i pool och strand inte ska vara ett problem. Smörj hela kroppen.