:

Hur lång tid tar det att sätta in en räls?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång tid tar det att sätta in en räls?
  2. Kan man tacka nej till tandställning?
  3. Hur ska jag göra för att få tandställning?
  4. Varför tar det så lång tid att få tandställning?
  5. Vem har rätt till tandreglering?

Hur lång tid tar det att sätta in en räls?

Att sätta fast en tandställning gör inte ont och det behövs ingen bedövning. Beroende på vilken typ av tandställning som används kan det ta mellan en halvtimme och en timme att sätta fast den. Den fasta tandställningen är enkel för tandläkaren att ta bort. I början kan tänderna kännas ömma och tandställningen skava.

Kan man tacka nej till tandställning?

Du kan ta bort tandställningen på egen hand vid tillfällen då du inte vill ha den. Fast tandställning: Med en fast tandställningen kan du rätta till större fel. Som namnet antyder sitter den fast på tänderna och du kan inte göra justeringar eller ta bort den på egen hand.

Hur ska jag göra för att få tandställning?

Tandläkaren fäster små metallplattor på tänderna med ett speciellt lim. Metallbågen som ska flytta tänderna fästs sedan i metallplattorna med små gummiband eller ståltrådar. Det känns inget när tandställningen sätts fast och du behöver ingen bedövning.

Varför tar det så lång tid att få tandställning?

Det finns många faktorer som påverkar hur lång en behandling är. Mer omfattande regleringar kan ta upp till två år eller mer medan mindre bettfel kan korrigeras på kortare tid. Lider du att ett bettfel eller är missnöjd med ditt leende kan du vara i behov av tandreglering.

Vem har rätt till tandreglering?

Du kan behöva en tandställning när tänderna vuxit snett, sitter för tätt eller något annat i bettet behöver förbättras. En sådan behandling kallas tandreglering. Tandställning är vanligast hos unga, men kan användas i alla åldrar. Den vanligaste orsaken till tandreglering är att tänderna inte står i en jämn rad.