:

Hur länge håller öppnad potatisgratäng?

Innehållsförteckning:

 1. Hur länge håller öppnad potatisgratäng?
 2. Hur lång tid tar det att värma upp potatisgratäng?
 3. Kan man frysa in färdiglagad potatisgratäng?
 4. Hur värmer man upp potatisgratäng?
 5. Varför skär sig potatisgratängen?
 6. Hur länge håller potatis längre?
 7. Hur länge håller färsk fisken i kylen?
 8. Hur länge håller hårdkokt ägg i kylskåpen?

Hur länge håller öppnad potatisgratäng?

Lägg upp gratängen i en form eller tallrik. Värm i mikron (750 W) 1 min/100g. Hållbarhet: 2 dagar efter öppnad förpackning.

Hur lång tid tar det att värma upp potatisgratäng?

Gratängen går fint att laga 1 dag innan. Öka i så fall mängden grädde till 3 dl och mängden mjölk till 6 dl (för 6 port) och följ receptet till och med punkt 4. Täck över och förvara i kylen. När det är dags för servering, värm gratängen i ugnen på 150°C till den är genomvarm, ca 45 minuter.

Kan man frysa in färdiglagad potatisgratäng?

Visst kan du frysa gratängen men det är när du värmer upp den som den kan tappa i smak, fettet separerar lätt så den blir blaskig..

Hur värmer man upp potatisgratäng?

När gratängen får stå till sig blir den ju nämligen ännu godare. Värm gratängen igen i ugnen i 150 grader med varmluft (200 i vanlig ugn) och låt den stå inne under folie i cirka 20 minuter – eller till den är varm. Självklart kan man också ta den snabba genvägen och värma den i micron.

Varför skär sig potatisgratängen?

Det som kan spräcka en gratäng är att man har i för mycket fett eller något surt, för hög värme eller lägger i lök som inte fått svettas ut sitt vatten. Grädde "tjocknar" av sig själv genom att vatten avdunstar.

Hur länge håller potatis längre?

 • Så håller potatis längre. Potatis är en tålig knöl som vid rätt förvaring kan hålla upp till åtta månader. Optimal förvaring är mörkt och vid en temperatur mellan +4 till +6°C. Förvaras potatisen ljust kan den bilda ofarligt klorofyll som gör den grön.

Hur länge håller färsk fisken i kylen?

 • Ju närmare 0 grader, desto bättre håller färsk fisken i kylen. Hemma i kylskåpen har vi ofta 8 grader. Sänk gärna temperaturen i kylen eller lägg frysklampar på och under den färska fisken så håller den längre. Kallrökt lax (öppnad förpackning) 3-4 dagar Varmrökt lax (öppnat förpackning) Upp till en vecka Gravad lax (öppnad förpackning) 3-4 dagar.

Hur länge håller hårdkokt ägg i kylskåpen?

 • Kokta ägg. Ett hårdkokt ägg håller sig i minst en vecka i kylen. Skaldjur i lag (öppnad förpackning) 2 dagar. Kokta räkor i papperspåse. 2 dagar. Färsk fisk. Max 2 dagar. Ju närmare 0 grader, desto bättre håller färsk fisken i kylen. Hemma i kylskåpen har vi ofta 8 grader.