:

Hur länge håller sig kokta ärtor i kylen?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge håller sig kokta ärtor i kylen?
  2. Hur länge ska man koka ärtor?
  3. Hur fryser man gröna ärtor?
  4. Hur länge ska frysta ärtor koka?
  5. Hur länge håller sig tillagad fisk i kylen?
  6. Kan man äta gamla ärtor?

Hur länge håller sig kokta ärtor i kylen?

Förvaring

Temperatur (°C):Min: -30 °C Max: -18 °C
Total hållbarhet (dagar):730
Förvaringsinstruktioner:Förvaras djupfryst -18°C el. kallare. Upptinade ärtor hållbara 1 dag i kyl (+2-+4°C). Upptinad vara får inte frysas på nytt.

Hur länge ska man koka ärtor?

I ett kylfack eller i ett svalt och fuktigt skafferi håller ärtorna fräschören i upp till en vecka. Allra bäst håller de om ärtorna får ligga kvar i baljan så länge som möjligt.

Hur fryser man gröna ärtor?

Häll ärterna i ett durkslag och spola i kallt vatten. Torka ärterna på en kökshandduk. Lägg ärterna på en bricka klädd med bakplåtspapper och stoppa i frysen. Efter en timme eller mer kan du lägga över ärterna i en påse, de är då styckfrysta.

Hur länge ska frysta ärtor koka?

Att koka frysta ärter Snabbt och lätt har du fixat ett bra grönsaksalternativ som passar till vilken måltid som helst. Koka upp rikligt med vatten (1 liter till 300 g ärter). Häll i ärterna, ta grytan från plattan. Låt stå i 2 min och häll sedan av vattnet.

Hur länge håller sig tillagad fisk i kylen?

I kylskåp håller tillagad mat ofta flera dagar, ibland upp till ungefär en vecka. Det är främst temperaturen i kylskåpet som avgör hur länge maten håller och en lämplig kylskåpstemperatur är 4 °C. Vid 4°C håller sig maten fräsch ungefär dubbelt så länge som vid 8 °C.

Kan man äta gamla ärtor?

Baljväxter som torkade bönor, ärtor, linser och liknande, kan faktiskt hålla dubbelt så länge som anges på förpackningen. Även om du till exempel har haft en påse med torkade kikärter stående i några år, kan den alltså fortfarande gå bra att äta.