:

När behövs grönt kort häst?

Innehållsförteckning:

  1. När behövs grönt kort häst?
  2. Hur gammal måste man vara för att ta grönt kort?
  3. Får man tävla utan Grönt kort?
  4. Är det svårt att ta grönt kort häst?
  5. Hur tar man Fälttävlanskort?

När behövs grönt kort häst?

För dig som tog Grönt kort tidigare än 2011, och inte har registrerat det i TDB – detta gäller från 1 januari 2022.

Hur gammal måste man vara för att ta grönt kort?

Följande åldersgränser gäller för Grönt kort: Alla från 14 år och uppåt ska delta i en obligatoriskt Grönt kort kurs. Från och med 1/1 det år den tävlande fyller 14 år måste han/hon ha ett eget grönt kort. Från och med det år den tävlande fyller 13 år kan han/hon själv gå grönt kort kursen och avlägga proven.

Får man tävla utan Grönt kort?

För att starta på en lokal tävling (steget efter klubbtävlingar) måste du ha en tävlingslicens och dessutom måste du själv eller någon som kan följa med dig på tävlingen ha s.k. Grönt kort. Både licensen och det gröna kortet kostar en slant och det betalar du som ryttare själv.

Är det svårt att ta grönt kort häst?

Om du är över 18 år är Grönt kort-kursen inte ett krav, men vi rekommenderar dig ändå att delta då kursen ger dig en bra förberedelse och kan bidra till att din tävlingsstart blir en härlig upplevelse. Under kursen genomförs ett antal delprov som TR-kunskap, hur det går till på en tävlingsplats, att lasta etc.

Hur tar man Fälttävlanskort?

När man tar sitt fälttävlanskort ska du som ryttare visa att du behärskar din häst när du rider olika typer av fälttävlanshinder som du kan möta på när du debuterar inom fälttävlan. Du ska även visa att du behärskar din häst i temporidning. Man avslutar provet med att rida genom en kortare terrängbana.