:

Hur länge håller sig färsk sparris?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge håller sig färsk sparris?
  2. Hur sparar man sparris?
  3. Kan man frysa färsk vit sparris?
  4. Vad kostar vit sparris?
  5. Vad kan man äta på en sparris?
  6. Varför blir sparrisen trådig?

Hur länge håller sig färsk sparris?

Sparris kan hålla i upp till två veckor vid förvaring i kylskåpets grönsakslåda. Om sparrisen blivit lite ledsen och tappat spänsten kan du få den fräsch igen genom att skära bort den nedersta biten på varje sparris och ställa sparrisen i kallt vatten i några timmar.

Hur sparar man sparris?

Skär bort en bit av foten på sparrisen så att de får en ny snittyta – precis som på snittblommor. 2. Häll upp kallt vatten i ett glas eller liknande. Ställ ner sparrisarna och förvara dem sedan i kylen, ståendes i glaset.

Kan man frysa färsk vit sparris?

Förvara sparris i kylen, gärna inlindad i fuktig handduk. Sparris går att frysa. Koka dem då 2–4 minuter i saltat vatten, kyl i kallt vatten, låt rinna av och styckfrys. Tillaga sedan sparrisen utan att först tina den.

Vad kostar vit sparris?

14,90 kr. Produktinformation: Obs! Säljs styckvis Sparris finns i flera olika sorter.

Vad kan man äta på en sparris?

Grön sparris behöver oftast inte skalas och är god att grilla. Vänd sparrisen i olja och salt innan grillning. Då får du grillyta snabbare och sparrisen har kvar sin fräscha krispighet och du får en spänstigare grönsak på tallriken. Servera med grillad citron och hyvlad parmesan på den nygrillade sparrisen.

Varför blir sparrisen trådig?

Den gröna sparrisen är ofta trådig i den ände som vuxit i jorden. Ett gammalt kockknep är att bryta i sparrisen för att den ska dela sig där trådigheten upphör. Malin tycker dock inte att detta sätt är så bra eftersom man ofta bryter bort mer sparris än man behöver.