:

Är kiropraktor avdragsgillt?

Innehållsförteckning:

  1. Är kiropraktor avdragsgillt?
  2. Är besök hos kiropraktor friskvård?
  3. Kan man få ersättning för naprapat?
  4. Varför ingår inte kiropraktor i friskvård?
  5. Kan man få remiss till kiropraktor?
  6. Kan företaget betala psykolog?
  7. Vad gör man hos en naprapat?

Är kiropraktor avdragsgillt?

Förmån av rehabilitering eller förebyggande behandling är skatte-och avgiftsfri. Några exempel är behandling hos sjukgymnast, naprapat eller kiropraktor. ... Det kan också röra sig om förebyggande åtgärder i form av föreläsningar och rådgivning.

Är besök hos kiropraktor friskvård?

Även massagebehandlingar av enklare slag utförd av exempelvis naprapater, fysioterapeuter och kiropraktorer ingår. Skattefri förmån? Åtgärder som uppfyller kraven för friskvård (till exempel massage) är skattefria även om åtgärden utförts av en naprapat.

Kan man få ersättning för naprapat?

Du som har sjukvårdsförsäkring kan få ersättning för dina besök hos oss. Många privata sjukvårdsförsäkringar erbjuder behandling hos naprapater, sjukgymnaster och kiropraktorer som en del i den vård som du får tillgång till.

Varför ingår inte kiropraktor i friskvård?

Friskvårdande behandling. Man kan inte använda friskvårdsbidrag för kiropraktik. ... Enligt Skatteverkets regler kan man inte använda ett friskvårdsbidrag för kiropraktik. Kiropraktik räknas som hälso- och sjukvård och är momsbefriat, som all annan legitimerad sjukvård i Sverige.

Kan man få remiss till kiropraktor?

Du kan kontakta en kiropraktor eller naprapat genom att själv ringa och beställa tid. Du kan också en remiss från en läkare. De flesta kiropraktorer och naprapater har privata mottagningar. Vissa har landstingsavtal och då kostar behandlingen en patientavgift.

Kan företaget betala psykolog?

Förmånsskattefritt är vidare behandling av missbruksproblem och ätstörningar, besök hos fysioterapeut som ett led i en konvalescens, krisstöd, samtal hos psykolog, terapeut eller sjuksköterska och hälsokontroller med direkt koppling till arbetet.

Vad gör man hos en naprapat?

Du som har ont i till exempel nacke, axlar och rygg kan få behandling med kiropraktik och naprapati. Behandlingen sker manuellt, alltså med händerna, men även genom rådgivning och träning. Ofta inleder terapeuten behandlingen med händerna, men det ingår även rådgivning och träning.