:

Hur länge kan man äta surkål?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge kan man äta surkål?
  2. Kan man frysa in surkål?
  3. Är det nyttigt med surkål?
  4. Hur ofta ska man äta surkål?
  5. Vilka grönsaker går att mjölksyra?

Hur länge kan man äta surkål?

När vi fyller en burk med en färdig syrning så är hållbarheten mellan 4-6 månader. I kyla. När du öppnat burken så avgör lukt o smak hur länge du kan äta den. Minst 3 veckor tycker vi den ska hålla sig, men ibland mycket längre.

Kan man frysa in surkål?

Det färdigsyrade kan förvaras i kylskåp i flera veckor eller frysas in. Surkål blir gott både som den är eller smörfräst, gräddkokt eller buljongkokt.

Är det nyttigt med surkål?

Syrade grönsaker är särklit bra om du har en inflammation i kroppen. Det är då som immunförsvaret behöver all hjälp det kan få. Genom att äta några matskedar surkål till varje måltid förser du tarmarna med nyttiga bakterier som t ex laktobaciullus planetarium (i dagligt tal mjölksyrebakterier).

Hur ofta ska man äta surkål?

Forskare menar att några matskedar om dagen räcker, gärna i samband med en måltid. Men var noga med att du får tag i opastöriserade grönsaker! Om grönsakerna har pastöriserats (upphettats) dör de nyttiga mjölksyrebakterierna och en del av näringen försvinner.

Vilka grönsaker går att mjölksyra?

Den kallas även fermentering eller mjölksyrajäsning eftersom mjölksyrabakterier på grönsakerna omvandlar, fermenterar, kolhydrater till bland annat mjölksyra som i sin tur gör det blir syrligt. De flesta grönsaker går att fermentera, men de vanligaste är vitkål, morötter, rödbetor, gurka och oliver.