:

Hur gjorde man tatueringar förr i tiden?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gjorde man tatueringar förr i tiden?
  2. Vem kom på tatueringar?
  3. Var kommer ordet tatuering ifrån?
  4. Vad är vanliga tatueringars betydelse?
  5. Hur ofta tvättas din tatuering?
  6. Hur fortsätt du att smörja tatueringen?

Hur gjorde man tatueringar förr i tiden?

Denna teknik kallades tatau, som senare blev tatuering eller Tattoo. I denna teknik tog man djurben och spetsade dessa till vassa kamliknande nålar som man doppade i bläck och sedan slog in i huden med en liten benhammare. Men tatuering har funnits i tusentals år i många kulturer runt om världen.

Vem kom på tatueringar?

Det går inte att säga vem som kom på idén, men tatueringar har varit utbredda över hela världen. Till exempel var skyterna – ett forntidsfolk som levde norr om Svarta havet – kända för sina tatueringar. Bland annat har man hittat en 2400 år gammal hövding med de tidigast kända bildtatueringarna.

Var kommer ordet tatuering ifrån?

Ordet tatuering kommer från det tahitiska ordet tatau som betyder att märka.

Vad är vanliga tatueringars betydelse?

  • 9 Vanliga tatueringars betydelse: Svala – symboliserar återvändande. Tårar – symboliserar många olika saker, bland annat att man dödat någon, eller att någon närstående har dött. Men det finns många individuella betydelser. Paraply – symboliserar beskydd.

Hur ofta tvättas din tatuering?

  • Fortsätt tvätta (helst med en antibakteriell tvål) och smörja din tatuering 3 – 5 gånger om dagen, men om tatueringen är på handen, handleden, foten eller något annat område som är mer utsatt för bakterier, är det bra att tvätta oftare. Tvätta din tatuering enligt anvisningarna ända tills den läkt.

Hur fortsätt du att smörja tatueringen?

  • Fortsätt att smörja tatueringen efter varje gång du tvättat den, i cirka 3 – 5 dagar, eller tills tatueringen börjar flaga. Då kan du övergå till att använda en vanlig lotion, men undvik krämer som innehåller parfymer, färgämnen eller glitter. Att tatueringen flagar är en normal del av läkningsprocessen.