:

Hur kom narkotika till Sverige?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kom narkotika till Sverige?
  2. Vilket år kom kokainet till Sverige?
  3. Hur tillverkas narkotika och var i världen?
  4. Hur mycket omsätter narkotikahandeln i Sverige?
  5. Varifrån kommer knarket?

Hur kom narkotika till Sverige?

Några vanliga ursprungsländer/regioner för narkotika som används i Sverige är Marocko (hasch och marijuana), Latinamerika (kokain), Afghanistan (heroin och cannabis), Asien (amfetamin, metamfetamin), Nederländerna och Belgien (amfetamin och ecstacy) och Östafrika (kat).

Vilket år kom kokainet till Sverige?

Användningen av kokain i Sverige är främst fokuserad på perioden eftersom få alternativ till lokalbedövningsmedel fanns. Kokainet användes under 1900-talets början som ryggmärgsbedövning.

Hur tillverkas narkotika och var i världen?

För att odla och framställa droger används bekämpningsmedel som många gånger är skadliga för både människor och miljön. - Skog och odlingsbar mark skövlas och ekosystemet påverkas av detta, frisk skog ersätts med odlingar. Den vanligaste metoden av skogsskövling är "slash and burn".

Hur mycket omsätter narkotikahandeln i Sverige?

I förra veckan kom uppgifter från polisens operativa avdelning NOA om att den svenska narkotikahandeln kan vara tio gånger större än vad man tidigare beräknat. Man uppskattar att 150 ton narkotika smugglas in i Sverige årligen och att detta omsätter upp till 15 miljarder kronor varje år.

Varifrån kommer knarket?

I 95 procent av fallen kommer amfetamin och ecstasy till Sverige med personbilar från produktionsländerna. Till Europa kommer nästan 90 procent av cannabisen från Marocko. Men även Sydafrika och Nigeria har seglat upp som stora producenter för den europeiska marknaden.