:

När bildades mormonerna?

Innehållsförteckning:

  1. När bildades mormonerna?
  2. Hur påverkar mormonerna samhället?
  3. Vad krävs för att bli medlem i mormonkyrkan?
  4. Hur många medlemmar har mormonerna?
  5. Hur ska man leva som mormon?

När bildades mormonerna?

Joseph Smith grundade mormonkyrkan Mormonkyrkan – eller som den officiellt heter, ”Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga” – hade uppstått 1830, 17 år innan Salt Lake City grundades.

Hur påverkar mormonerna samhället?

Representanter för Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga får ofta frågan om kyrkan blir allt mer ”integrerad” i samhället. ... Faktum är att det är troligare att människor är mer bekanta med enskilda sista dagars heliga som vänner, grannar eller arbetskamrater än kyrkan som helhet eller dess lärdomar.

Vad krävs för att bli medlem i mormonkyrkan?

Hur blir jag mormon? Första steget är att träffa missionärerna. De undervisar dig om grundläggande trosuppfattningar och trosutövning i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. De kan också besvara dina frågor om kyrkan och berätta för dig vad som förväntas av dess medlemmar.

Hur många medlemmar har mormonerna?

Mormonerna har sitt högkvarter i Salt Lake City i Utah, USA. Man har inget avlönat prästerskap. Antalet medlemmar i världen uppgår (2013) till 15 miljoner. I Sverige finns det cirka 9 000 mormoner.

Hur ska man leva som mormon?

Att ”välja rätt” är centralt för mormoner. För deras del innebär rätta val bland annat att avstå från alkohol och annan stimulantia, och från sex före äktenskapet. Man förväntas också betala tionde genom att skänka tio procent av sin inkomst till kyrkan, liksom att stadga sig och bilda familj.