:

Hur kommer man till Gullholmen?

Innehållsförteckning:

 1. Hur kommer man till Gullholmen?
 2. Kan man köra bil på Gullholmen?
 3. Var ligger Gullholmen?
 4. Hur många bor på Gullholmen?
 5. Vad kan man göra på Gullholmen?
 6. Vad kostar båten till Käringön?
 7. Var ligger Härmanö?
 8. Hur lång är Härmanö?
 9. Hur många bor på Lyrön?
 10. Hur många invånare har Käringön?

Hur kommer man till Gullholmen?

Tuvesvik är platsen där färjan (linje 381) till Gullholmen, Härmanö och Käringön avgår. Båtresan genom den vidunderligt vackra naturen tar ca 35 minuter till Käringön och 5 minuter till Härmanö/Gullholmen. Endast personfärja.

Kan man köra bil på Gullholmen?

Från Uddevalla eller Oslo kör mot Fiskebäckskil och ta vänster vid Rotviksbro, mot Orust, höger inne i Henån och sedan mot Ellös och Gullholmen. Som en vacker omväg, kan vi föreslå att man kör rakt ram vid Rotviksbro och tar av mot Flatö/Malö vid Dragsmark.

Var ligger Gullholmen?

Gullholmen är ett ösamhälle i Orust kommun beläget längst ut i Bohusläns kustband. Den lilla ön, Gullholmen, är sammankopplad med Stora och Lilla Hermanö via en gångbro.

Hur många bor på Gullholmen?

Längst västerut i den bohuslänska skärgården ligger Gullholmen med Härmanö. Här bor det omkring 200 invånare som är bosatta året runt. Här har vi ett område med åtta lägenheter.

Vad kan man göra på Gullholmen?

Se & göra

 • Skepparhuset. Museum på Gullholmen som berättar en fantastisk historia om människoöden i Bohuslän under 1800-talet och är väl värt ett besök. ...
 • Stenstugan. Ett av öns äldsta hus är idag museum. ...
 • Gullholmsgården. Byggdes 1896 som småskola och lärarbostad. ...
 • Konstmuséet. ...
 • Promenader & vandringar.

Vad kostar båten till Käringön?

Fast avgång med båttaxi från Hälleviksstrand till Käringön: Priset är 150 kr per person och resan ut tar bara 10 minuter.

Var ligger Härmanö?

Vägbeskrivning: Härmanö ligger väster om Orust och nås lättast med färjan från Tuvesvik till Gullholmen.

Hur lång är Härmanö?

Fakta om leden. Längd: Gullholmen-Klippevik 4 km, Höpallen-Härm 2.5 km, Härm-Myren 4 km, Myren-Skålldalen 5 km, Skålldalen-Härmanö huvud 3km.

Hur många bor på Lyrön?

Lyr, eller Lyrön är en ö i Tegneby socken utanför Orust i Bohuslän. Ön har en yta på 857 hektar (8,57 km²) och hade 160 åretruntboende 2006. Bilfärjeförbindelsen Lyrleden finns norrut med Lyresten på Orust sedan 1952.

Hur många invånare har Käringön?

Denna notering dubblades under 1800-talet och år 1912 nåddes toppnoteringen med hela 662 personer kyrkobokförda på käringön. Det finns över 200 bostadshus på ön och drygt 100 bodar, sjöbodar och uthus. Idag har har vi ett 60-tal bofasta här och ett par hundra deltidsboende.