:

Vad betyder hastighet på löpband?

Innehållsförteckning:

  1. Vad betyder hastighet på löpband?
  2. Hur snabbt ska ett löpband gå?
  3. Vad betyder min km?
  4. Hur långt ska ett löpband vara?
  5. Hur spänt ska löpbandet vara?

Vad betyder hastighet på löpband?

Hastigheten på löpband anges oftast i km/h och normalt är maxhastighet kring 18 km/h. Det finns en del modeller som klarar högre farter upp till 20-22 och några extrema för sprintträning som går ännu snabbare. Abilica har flera löpband som klarar 22km/h och Abilica Premium AC maxar på 24 km/h (2:30 min/km).

Hur snabbt ska ett löpband gå?

De flesta löpbanden idag har en max hastighet mellan 16 – 22 km/h. För motionärer som skall använda löpbandet till jogging eller promenader så är 16 km/h mer än nog, men om man däremot är ute efter lite mer konditionsträning för att träna lite hårdare så bör man använda sig av ett löpband på mellan 18-20 km/h.

Vad betyder min km?

I tider då många konditionsidrottare är blandmissbrukare – det vill säga utövar många olika idrotter – blir det snabbt förvirring i hur fort det går på träningspassen. Inom löpning anger man sedan länge hastigheten i minuter per kilometer. Man måste t ex hålla 4,30 min/km för att klara 45 min på milen.

Hur långt ska ett löpband vara?

Det är viktigt att du väljer ett löpband som är tillräckligt långt för just dig. Ditt löpband måste vara lagom långt för din steglängd och din löpstil. Långa löpare med långa steg och de mera drivna löparna behöver ett lite längre löpband jämfört med kortare löpare.

Hur spänt ska löpbandet vara?

LÖPBANDETS SPÄNNING Om underlaget är alltför löst kan det bli stopp under träningen trots att motorn är igång. ÖVERSPÄNN INTE LÖPMATTAN. Detta kan orsaka reducerad kapacitet och skada på bandet. Löpbandet är lagom spänt när du kan lyfta sidan ca 5-7.5 centimeter.