:

Vad ska man ha för boxningshandskar?

Innehållsförteckning:

  1. Vad ska man ha för boxningshandskar?
  2. Hur ska boxningshandskar sitta?
  3. Vilka handskar thaiboxning?
  4. Varför har man boxningshandskar?
  5. Hur långa ska boxningslindor vara?
  6. Var kan man köpa boxningshandskar?
  7. Hur mycket kostar boxningshandskar?
  8. Hur mycket bör en boxningssäck väga?

Vad ska man ha för boxningshandskar?

14 oz används för sparring och passar de flesta men bästa för utövare mellan 70-80kg. 16 oz används för tyngre sparring. Slår du hårt eller väger över 80kg så bör du använda dessa handskar när du kör fri sparring. Själva handsken är större och har oftast mer stoppning.

Hur ska boxningshandskar sitta?

Boxningshandskarna ska sitta åt ordentligt men fortfarande vara bekväma att ha på sig, även med händerna lindade. Fingertopparna ska nå toppen av handsken och det får inte vara svårt att knyta handen.

Vilka handskar thaiboxning?

Exempel: Venum, Fairtex. Raja och Twins. Samtliga handskar går bra att använda för stående sparring och teknik i MMA, men tänk på att välja en högre OZ om ni ska sparras. Många klubbar rekommenderar minst 14oz för vuxen sparring, 10oz och 12oz passar bättre för mindre barn och tjejer.

Varför har man boxningshandskar?

Om du är intresserad av boxning är det viktigt att satsa på ett par bra boxningshandskar. Det gör att du kan njuta av träning, sparring och tävling på bästa sätt. Dessutom är de viktiga så att du kan träna rätt, inte minst för att skydda dina händer.

Hur långa ska boxningslindor vara?

Boxningslindorna kommer i olika längder, för olika ändamål. För yngre barn passar 150cm långa lindor. 2.5m samt 3.5m säljer vi oftast till tjejer och killar med normalstora händer. Många lindor från Thailand är 4.5 eller 5 meter långa och ger ett extra kraftigt stöd.

Var kan man köpa boxningshandskar?

Vi har Sveriges största utbud av handskar för boxning, kickboxning, thaiboxning, MMA och andra budo sporter. Våra boxningshandskar kommer från kända och etablerade märken som Venum, Fairtex, Twins, Lonsdale, Hayabusa, Paffen Sport och Chokem m. fl.

Hur mycket kostar boxningshandskar?

Eftersom det finns så många olika typer av boxningshandskar, och även olika varumärken, skiljer det naturligtvis också en hel del i pris. Det finns varianter för 200 kronor men det finns även boxningshandskar som kostar 1 600 kronor. Du behöver naturligtvis avgöra själv hur mycket dina nya handskar få kosta som mest.

Hur mycket bör en boxningssäck väga?

Men till vuxna bör säcken väga minst 20 kg och allra helst upp mot hälften av användarens kroppsvikt. Den perfekta vikten beror även på styrka och slagteknik samt vilken slags träning som boxningssäcken ska användas för.