:

Hur gör man rent silver armband?

Innehållsförteckning:

 1. Hur gör man rent silver armband?
 2. Hur gör man rent Pandora smycken?
 3. Hur gör man rent vitt guld?
 4. Hur rengör man pärlor?
 5. Hur gör man rent ringar?
 6. Hur rengöra diamanter?

Hur gör man rent silver armband?

Gör så här:

 1. Lägg aluminiumfolie i botten på skål.
 2. Placera de silversmycken som du vill rengöra i skålen.
 3. Strö över bakpulver el bikarbonat.
 4. Häll över kokhett vatten. ...
 5. Vänta tills vattnet har svalnat. ...
 6. Torka smycket helt torrt med en bomullstrasa.

Hur gör man rent Pandora smycken?

Låt smyckena ligga i Pandoras milda rengöringslösning i cirka två minuter. Följ sedan instruktionerna för putsning. Använd inte tandkräm eller kemikalier när du rengör dem och undvik ultraljudsrengöring som kan skada smycket.

Hur gör man rent vitt guld?

Enklaste knepet för att få din diamantring att bli som ny igen är att lägga den i en kopp med varmt vatten från kranen med några droppat diskmedel (exempelvis YES). Låt ringen ligga i 10-15 minuter. Tag sedan upp ringen och skrubba lätt med en mjuk tandborste över ringen och stenen. Skölj sedan av ringen.

Hur rengör man pärlor?

Om man äter starka mediciner kan även det påverka pärlorna. Vill du rengöra ditt pärlsmycke - blanda då lite vatten och mild oparfymerad tvål i en skål. Tvätta försiktigt infattningen och pärlan med en mjuk tandborste. Skölj med vatten och låt torka på en mjuk duk.

Hur gör man rent ringar?

Lägg ringarna i en skål med kokhett vatten och några droppar diskmedel – och låt dem ligga däri några minuter. Husmorsknepet med varmt vatten och diskmedel fungerar på de allra flesta briljantringar och gör att smuts inuti och runt fattningar lossnar. Borsta ringarna lätt med en tandborste.

Hur rengöra diamanter?

Använd en mjuk (med betoning på mjuk) tandborste och skrubba diamanten ren. Skölj av smycket först i diskmedelslösningen och sedan under rinnande vatten (glöm inte att sätta i proppen först!) Torka smycket med en högabsorberande mjuk trasa. Observera att detta gäller smycken med diamanter i.