:

Hur gör man Nogger?

Innehållsförteckning:

 1. Hur gör man Nogger?
 2. Hur gör man Twisterglass?
 3. Vad smakar Päronsplitt?
 4. Var tillverkas glasspinnar?
 5. Hur tillverkas piggelin?
 6. Finns Nogger?
 7. Vad är det för smak på Twister?
 8. Vad smakar glassen piggelin?
 9. Vad är det för glass i Päronsplitt?
 10. Vem tillverkar glasspinnar?

Hur gör man Nogger?

Börja med att skölja och skala rabarberstjälkarna om de är tjocka. Skiva dem och lägg i dem i en kastrull tillsammans med 1 dl socker och vattnet. Sjud i ungefär 5 minuter tills rabarbern är mjuk och låt dem svalna. Skär vaniljstången itu på längden och skrapa ur fröna med hjälp av kniven.

Hur gör man Twisterglass?

Twister Recept

 1. 5 cl Citronvodka.
 2. 5 cl Ananasjuice.
 3. 1 st Jordgubbar.
 4. 1 st Twister-glass.
 5. Alternativ till citronvodka.

Vad smakar Päronsplitt?

En av våra mest älskade glassar! ... Päron-is på utsidan och glass med päronsmak på insidan. Päronsplitt är en klassiker i glasstokiga Sverige!

Var tillverkas glasspinnar?

I Arkelstorp har det tillverkats bland annat glasspinnar och andra träprodukter sedan 1930-talet. Verksamheten startades av en skollärare i trakten. Sedan 1975 ägs företaget av de tre största glasstillverkarna i Sverige. GB äger 50 procent, Hemglass 30 procent och Karlshamns Glass 20 procent.

Hur tillverkas piggelin?

 • Ingredienser. Vatten, socker, glukos-fruktossirap, druvjuice framställd av koncentrat, syra (citronsyra, trikaliumcitrat), stabiliseringsmedel (pektin, gummi arabicum, karragenan), arom, färgämnen (klorofyllkopparkomplex, kurkumin).
 • Allergener.
 • Förvaring. Förvara vid -18°C eller kallare.

Finns Nogger?

Utöver de glassar som nämnts i Tyskland så finns Noggervarianter i bland annat Tjeckien - där kan man nu hitta Nogger Toffi/Karamel och tidigare även Nogger Cherry och Nogger Double Choc. I Asien heter den Nogger Feast.

Vad är det för smak på Twister?

Njut av 8 st miniglassar med flertalet populära frukter: Ananasglass med jordgubbs-citronfruktis och citronfruktis med citron-limesmak.

Vad smakar glassen piggelin?

Piggelin är en isglass med tuttifrutti-smak och tillika den minsta glassen från GB. När den lanserades 1972 var glassen långsmal och cylinderformad, och den fanns även med apelsinsmak (röd glass). 1973 ersattes apelsinsmaken med citronsmak (gul glass), men den försvann från sortimentet efter två år.

Vad är det för glass i Päronsplitt?

Päronsplitt är en glasspinne från GB Glace bestående av glass med päronsmak och ett överdrag av päronis. Glassen lanserades i Sverige 1970 under namnet Wild west för att sedan byta namn till Päronpinne och till sist Päronsplitt.

Vem tillverkar glasspinnar?

Verksamheten som startade på 1930-talet ägdes sedan 1975 av glasstillverkarna GB, Hemglass och Carlshamns glass. Sista produktionsåren producerade fabriken cirka en miljon glasspinnar per dag.