:

Hur gör man omval till gymnasiet?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man omval till gymnasiet?
  2. När är det omval till gymnasiet?
  3. När ansöker man till gymnasiet 2021?
  4. När gör man omval?
  5. När ska man börja söka till gymnasiet?
  6. När tar man studenten 2021 Malmö?

Hur gör man omval till gymnasiet?

Under omvalsperioden kan du lägga till val, ta bort val eller ändra i rangordningen av dina val. Du kan alltså göra en helt ny ansökan om du vill och ändå ha samma chanser som de som sökte till utbildningen redan i första ansökningsperioden.

När är det omval till gymnasiet?

Om du känner att ditt val inte har blivit rätt efter den preliminära antagningen har du möjlighet att ändra i din ansökan mellan den 25 april–15 maj. Vill du göra omval kan du göra dina ändringar på ansökningswebben från och med 25 april–15 maj kl. 24.00.

När ansöker man till gymnasiet 2021?

Mellan 9 augusti–12 september går det att göra sent omval. Senast den 13 september ska du ha lämnat in underskriven ansökan/kvittens till gymnasieantagningen. Det innebär att du bara får en plats på ditt nya val om det finns lediga platser. Först får alla elever som sökt i tid (före 15 maj) en plats.

När gör man omval?

Under mars-maj perioden är det dags för omval till gymnasiet för dig som vill ändra ditt val. Hur du går tillväga för att göra ditt omval kan skilja lite beroende på var du bor. Om du är osäker på hur du ska göra är det bästa att kolla upp med SYV på din skola hur du ska göra för att ändra din ansökan till gymnasiet.

När ska man börja söka till gymnasiet?

När du kan ansöka till gymnasiet varierar lite beroende på var i landet du bor. Men oftast öppnar ansökan till gymnasiet i början av januari och är öppet fram till början av eller slutet av februari. Första sökperioden är preliminär, det är också ditt antagningsbesked.

När tar man studenten 2021 Malmö?

Det här är läsårstider för de kommunala skolorna i Malmö för 2021 och 2022. Dessa datum är osannolikt att modifieras....Läsårstider 2021-2022.

LäsårstiderStartAvslutning
Läsårets första skoldag17 augusti 2021 (tisdag)
Höstlov1 november 2021 (måndag)5 november 2021 (fredag)