:

Hur man lägger en patiens?

Innehållsförteckning:

  1. Hur man lägger en patiens?
  2. Hur lägger man upp Harpan?
  3. Hur många kort har man i patiens?
  4. Hur fungerar Harpan?
  5. Hur man lägger idioten?
  6. Hur lägger man pyramiden?
  7. Hur räknas poäng i harpan?
  8. Vilka material är harpan gjord av?

Hur man lägger en patiens?

Innan man börja spela patiens harpan lägger man upp sju högar med kort. Du börjar med att dela ut ett öppet kort till högen längst till vänster och placerar sedan ett dolt kort i var och en av de andra högarna. När alla högar har fått ett kort var är det dags att placera ut nästa omgång med kort.

Hur lägger man upp Harpan?

Man lägger upp patiensen genom att placera en vågrät rad med sju rader. Den första högen från vänster ska ha ett öppet kort, sedan följer ett dolt och ett öppet, två dolda och ett öppet, tre dolda och ett öppet, och så vidare tills sista högen har sex stängda kort och ett öppet.

Hur många kort har man i patiens?

Golf patiens För att spela behöver du en vanlig kortlek med 52 kort. Lägg upp 7 högar med 5 kort i varje med framsidan uppåt (totalt alltså 35 kort). Resterande läggs i en separat hög där du vänder upp det översta kortet. Du ska sedan försöka bygga stigande eller fallande staplar i utifrån det uppvända kortet.

Hur fungerar Harpan?

Upplägg. Man börjar med att lägga en vågrätt rad med sex dolda kort och sist ett öppet kort. På denna rad lägger man nästa rad med 5 dolda och ett öppet kort så att alla dolda kort i föregående rad täcks av ett kort men det öppna kortet i föregående rad täcks ej.

Hur man lägger idioten?

Så spelar du idioten Du börjar genom att lägga ut fyra kort i rad med bildsidan uppåt. Det får bara finnas ett kort i varje färg i denna rad. De lägsta i varje färg slängs. Sedan ska man lägga ut fyra nya kort på dessa kort och endast spara högst färg i varje rad.

Hur lägger man pyramiden?

Ett kort läggs med framsidan upp. 2 kort läggs i en vågrät rad så det första delvis täcks. Sedan 3 kort osv tills dess att det är 7 kort i den 7e raden. Hela upplägget bildar då en pyramid där raderna delvis täcker varandra.

Hur räknas poäng i harpan?

De flesta spel på Harpan.se använder sig av den vanliga Microsoft poängsättningen och högsta möjliga antalet poäng du kan få är 24 113. Poängsättningen görs på följande sätt: Du får 5 poäng per spelkort som läggs från spelhögen till tablån och du får 10 poäng om du spelar ett kort från tablån till basrutorna.

Vilka material är harpan gjord av?

En harpa består, liksom lyran och besläktade instrument, av en ram, där en sida utgörs av instrumentkroppen, och genom vilken strängarna är spända. Skillnaden är att på harpan går strängarna rätt ut från instrumentkroppen, medan de på lyratypen löper över instrumentkroppen som på en fiol eller gitarr.