:

Hur svårt är det att doktorera?

Innehållsförteckning:

  1. Hur svårt är det att doktorera?
  2. Kan man doktorera på distans?
  3. Varför vill man doktorera?
  4. Hur gör man för att doktorera?
  5. Hur får man forskar AT?

Hur svårt är det att doktorera?

Det är vanligt att nya doktorander tror att de ska ”all tid i världen” bara för att göra själva avhandlingen, men det är väldigt mycket annat som ingår i doktorandutbildningen, som att gå kurser och undervisa. Det är viktigt att ha med sig både innan och under tiden man doktorerar.

Kan man doktorera på distans?

Den nära kopplingen mellan det globala samhället samt tekniska framsteg har gjort det möjligt att tjäna en doktorsexamen genom distansutbildning. PhD distansutbildning program är utformade för studenter som måste jonglera sina åtaganden såsom arbete och familj, men också vill driva vidare utbildning.

Varför vill man doktorera?

När du har tagit en magister- eller en masterexamen är det möjligt att studera vidare på en högre nivå. Om du söker och blir antagen till en forskarutbildning kan du ta en doktorsexamen. Att doktorera innebär att bedriva studier och forskning som ska leda till doktorsexamen.

Hur gör man för att doktorera?

Att bli doktorand

  1. avlagt en examen på avancerad nivå,
  2. fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller.
  3. på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Hur får man forskar AT?

Om forskar-AT Forskar-AT innebär att läkare som gör allmäntjänstgöring (AT) kan kombinera den vanliga kliniska allmäntjänstgöringen (18-21 månader) med upp till 12 månaders forskning. ... Forskar-AT kan sökas av både doktorander på KI och disputerade som har en aktiv forskningsverksamhet vid KI.