:

Hur gör du när du källsortera?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör du när du källsortera?
  2. Hur sorterar man kassakvitton?
  3. Vad ska man slänga i hushållssopor?
  4. Hur Sopsorteras kuvert?
  5. Hur sorterar man Medicinkartor?
  6. Hur sorterar man doftljus?
  7. Hur sorterar man ljus i glas?

Hur gör du när du källsortera?

Låt matavfallet rinna av ordentligt innan du lägger det i komposten eller i insamlingen. Det finns många som säljer olika lösningar för källsortering. Sök "källsortering" och "behållare" på Internet så får du flera träffar. Märk upp behållarna, både i köket och i soprummet.

Hur sorterar man kassakvitton?

Pappersförpackningar och tidningar återvinns vid skilda pappersbruk som är specialiserade för olika papperskvalitéer. Därför ska det inte läggas tillsammans med tidningar. Ta bort snören och gärna tejp och släng dem i det vanliga restavfallet. Kvitton slängs i returpappersbehållaren.

Vad ska man slänga i hushållssopor?

I soppåsen lägger du det som blir över när du sorterat ut farligt avfall, elavfall, grovavfall, förpackningar och tidningar. Har du dessutom matavfallsinsamling lägger du skal och matrester i matavfallspåsen i stället för i den vanliga soppåsen.

Hur Sopsorteras kuvert?

Detta för att vissa papper, så som post it-lappar och kuvert har klister på sig, och slänger du dem då i den vanliga pappersinsamlingen förstör de maskinerna. Detta leder till sämre papperskvalitet, men även dyrare produkter i slutänden. Så släng i den vanliga soppåsen så att de får energiåtervinnas i stället.

Hur sorterar man Medicinkartor?

En medicinkarta sorteras som plastförpackning. Den består viktmässigt mest av plast då aluminiumet är bara ett tunt lager.

Hur sorterar man doftljus?

Doftljus sorteras som Restavfall (brännbart) hushållsavfall.

Hur sorterar man ljus i glas?

Ljushållare (glas) sorteras som grovsopor (icke brännbara) DEPONERING Här lämnar du avfall (skrymmande) som av olika anledningar inte kan källsorteras för återvinning eller förbränning.