:

Hur långe ska man sola solarium?

Innehållsförteckning:

  1. Hur långe ska man sola solarium?
  2. Hur många gånger måste man sola solarium?
  3. Kan man sola solarium innan tatuering?
  4. När kan man smörja in tatuering med solkräm?
  5. Kan man sola solarium flera dagar i rad?

Hur långe ska man sola solarium?

Sola inte mer än fem minuter första gången. Sola aldrig så att huden blir röd efteråt. Sola inte i solarium i förebyggande syfte inför en utlandsresa. Det ger inte ett säkert skydd mot skador från solen.

Hur många gånger måste man sola solarium?

Hur ofta kan man sola solarium? Enligt internationella experter kan du – förutom att vistas normalt utomhus och åka på semester en gång per år till ett sydligare land – sola i solarium 6 till 8 omgångar per år med 10-12 solarietillfällen per omgång. Det vill säga ca 60-96 gånger/år.

Kan man sola solarium innan tatuering?

Sola solarium förkyld Sola solarium före efter tatuering? I korthet kan man säga att det inte är att rekommendera att sola efter att man har tatuerat sig. Läs mer om att sola före och efter att man har tatuerat sig här.

När kan man smörja in tatuering med solkräm?

När tatueringen är läkt rekommenderar vi solskydd med solskyddsfaktor 50 + för att tatueringen ska bevaras så fin som möjligt under lång tid. Du kan till exempel använda Evy sunscreen mousse SPF 50.

Kan man sola solarium flera dagar i rad?

Ditt pigment är aktivt i ca 48 timmar efter du har solat och tar emot solstrålningen bättre. Du kan alltså sola flera dagar i rad eller varannan dag tills du har fått den färgen du vill ha. ... Det räcker oftast att sola 1 gång per vecka för att hålla färgen.