:

När är det bäst att plantera om krukväxter?

Innehållsförteckning:

  1. När är det bäst att plantera om krukväxter?
  2. När sätter man om blommor?
  3. Vilken månad plantera om krukväxter?
  4. När ska man byta kruka?
  5. Kan man plantera om krukväxter på vintern?
  6. När ska man beskära krukväxter?

När är det bäst att plantera om krukväxter?

När ljuset börjar komma tillbaka i början av året är det dags att plantera om krukväxterna i ny blomjord. Ny jord innehåller den näring växterna behöver för att få kraft att börja växa igen. Yngre växter bör planteras om varje år.

När sätter man om blommor?

Genom att försiktigt slå ut jordklumpen ur krukan kan man se hur rötterna har det. När krukan börjar bli full av rötter är det omplanteringsdags. Unga plantor behöver vanligen planteras om varje vår. Äldre exemplar kan oftast vänta två till tre år, ibland ännu längre.

Vilken månad plantera om krukväxter?

Bästa tiden att byta jorden är tidigt på våren när ljuset återvänder och växterna börjar få energi att växa igen. Skulle du missa att plantera om dem då går det att göra det andra tider på året också. Om intet annat kan det vara praktiskt att ta ut alla växterna på sommaren och göra jobbet utomhus.

När ska man byta kruka?

Vid plantering i kruka blir växternas näring och vattenreserv begränsad till krukans storlek. För att dina växter inomhus ska må som bäst är det lämpligt att plantera om dem med ny jord och i större kruka efter något år. På så sätt får rötterna mer plats och mer tillgång till näring och syre.

Kan man plantera om krukväxter på vintern?

Omplantering under vintern Bäst är det att plantera om dina krukväxter på våren just när de ska börja växta. Det går att plantera om under vintern om du verkligen behöver (exempelvis om du fått in sorgmyggor), men försök att undvika att störa känsliga sorter.

När ska man beskära krukväxter?

Att beskära krukväxter

  1. När är bästa tiden för beskärning? När vintervilan är över men innan tillväxten kommit igång. Februari-mars brukar vara den bästa tiden för de flesta.
  2. Ska alla växter beskäras? Nej. ...
  3. Rankande växter - ska de också beskäras? Spretiga och tunna skott skär du in.