:

Var pimpla?

Innehållsförteckning:

  1. Var pimpla?
  2. Hur man pimplar abborre?
  3. Får man pimpla utan fiskekort?
  4. Vad behövs för ismete?
  5. När kan man pimpla strömming?
  6. När pimplar man strömming?

Var pimpla?

Helt klart är att pimpla och pimpelfiske är de ord som oftast används i Sverige när det gäller fiske på is med ett relativt kort spö och en lina med krokförsett blänke (pirk eller pimpel) och bete av något slag. Pimpelfiske beskrivs i Nationalencyklopedin så här: ”fiske där betet utgörs av en pirk.

Hur man pimplar abborre?

Den enklaste och effektivaste tekniken för att pimpla abborre är med vertikalpirk och en färgglad pimpelkrok under. Man fiskar i regel vid botten och någon decimeter upp. Vertikalpirken bör lämpligen vara omkring 4-7 cm lång, i exempelvis silver eller silver/guld, silver/koppar.

Får man pimpla utan fiskekort?

Enligt allemansrätten får du meta och pimpla gratis, oavsett ålder. Vad händer om du fiskar utan lov? Fiske utan fiskekort kan resultera i böter och fiskeövervakaren kan också beslagta din fiskeutrustning.

Vad behövs för ismete?

Det första du behöver vid ditt ismete är en isborr. En borr som är minst 200mm tjock är att föredra(det finns flera olika typer av borrar såsom eldrivna, bensindrivna, borrar med koppling till skruvdragare och såklart den vanliga manuella borren).

När kan man pimpla strömming?

Under maj månad är strömmingsfisket bäst vid Verkebäck där man fiskar enkelt från bryggan vid Verkebäcksviken. Senare under sommaren går strömmingen ut till havs och då brukar fisket vara bra runt Loftahammar men då krävs båt för bästa fisket. Fisken stannar uppe i den norra delen av skärgården fram till juli ungefär.

När pimplar man strömming?

Strömming kan fångas med spö i början av sommaren och på hösten med hjälp av särskilda strömmingstackel. Då metar man efter strömming i sund med tackel som har mellan 5 och 10 krokar. Linan i tacklet har några centimeters sidotafsar med blanka krokar av storlek 2–6.