:

När byta syllar?

Innehållsförteckning:

  1. När byta syllar?
  2. Vem byter syll?
  3. Vad är Syllstock?
  4. Hur länge håller en syll?
  5. Varför syll?
  6. Vad använda som syll?
  7. Vad gör en syll?
  8. Vad är syll i hus?

När byta syllar?

I själva verket är syllen en av de viktigaste delarna av husets struktur eftersom denna del får huset att stå stadigt. Närmare bestämt är syllen en marknära bjälke i ytterväggen som ligger mellan grunden och huset. Om du har upptäckt att syllen på ditt hus är ruttet eller skadat kan det vara dags att byta den.

Vem byter syll?

Vi utför syllbyten på alla träkonstruktioner som står på betongplatta eller torpargrund samt utför sanering av fukt- och mögel- skadade hus. För att läsa mer om hur felaktiga syllar, fuktig syll, bristfällig fuktspärr och andra problem som förorsakas av fukt och mögel gå in på Fukt och mögel.

Vad är Syllstock?

En syll är en marknära balk som tjänar som underlag för någon annan konstruktionsdetalj. I byggtekniska sammanhang syftar en syll på en marknära bjälke i en byggnad, oftast belägen i byggnadens yttervägg.

Hur länge håller en syll?

En syll i ett timmerhus kan hålla allt mellan 20 år och 1200 år. Det beror på hur mycket fukt den får i sig.

Varför syll?

En syll är en marknära balk som tjänar som underlag för någon annan konstruktionsdetalj. I byggtekniska sammanhang syftar en syll på en marknära bjälke i en byggnad, oftast belägen i byggnadens yttervägg. ... Syll kan även användas som en balk som bär upp järnvägsräls men kallas då vanligen sliper.

Vad använda som syll?

I dag gör vi syll av konstruktionsvirke Istället för tryckimpregnerat virke använder man idag vanligt konstruktionsvirke. Innan syllen byggs in kontrollerar man att fukthalten inte är högre än 18 % med en fuktkvotsmätare. Mellan grunden och syllen använder man syllisolering.

Vad gör en syll?

Vad gör en syll? För att förstå syllen, behöver du veta hur hus byggs - oftast bygger man väggarna till huset på marken innan man reser dem upp. Syllen utgör då ett slags ramverk för reglarna som annars vore svåra att resa upp i ett stycke. Det är dessutom lättare att fästa reglarna i syllen än direkt i betongen.

Vad är syll i hus?

En syll ligger mellan husgrunden och huset. Syllen är en balk vars syfte är att fungera som underlag för bjälklaget som golvet placeras på. Syllen isoleras från grundmurens fukt genom syllpapp eller annat fuktsäkert material som placeras mellan syllen och grundmuren.